Mit kap most a Mercedes?! – szivárványos lett a márka logója + videó

Pénteken az Azeri Nagydíjjal folyatódik a Formula–1-es világbajnokság, egy hét múlva jön a Kanadai Nagydíj, utána másfél hét szünet következik, majd a Brit Nagydíj is még júniusban kezdődik meg. A Mercedes pedig, mivel ez a Pride hónapja, szivárványos logót helyez az autóira, valamint pilótái sisakjára.

Magyar Nemzet
2022. 06. 09. 7:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes istállónál nem először tesznek megosztó lépést. A 2020-as és a 2021-as szezonban szembemenve a márka hagyományaival fekete színű autókkal versenyeztek, hogy a rasszizmus elleni küzdelemre felhívják a figyelmet. ugyanezen okból bevitte a „térdeléses” akciót a Formula–1-be, sokak rosszallását kiváltva, akik szerint az efféle megnyilvánulásokat nem kellene a sporttal keverni.

A hétszeres világbajnok Hamilton a tavalyi szezonban a közel-keleti versenyeken (Katar, Szaúd-Arábia, Abu-Dzabi) szivárványos sisakban versenyzett, hogy az LGBTQ+ közösségeket támogassa.

– A hátuljára az van írva, hogy „Összetartunk”, valamint az, hogy „A szerelem szerelem”. Fontos számomra, hogy ezt a közösséget képviseljem – magyarázta akkor Hamilton.

A Mercedes most újra akcióba lendült, kihasználva, hogy a június a melegbüszkeség-napi felvonulás, a Pride hónapja. Az istálló bejelentette, hogy az Azerbajdzsánban (Baku), a Kanadában (Montreal) és a Nagy-Britanniában (Silverstone) megrendezésre kerülő futamokon szivárványszínű Mercedes logóval szerepel. De a szivárványos logó a csapat két pilótája, Lewis Hamilton és George Russell sisakjaira is felkerül, s a módosított embléma a Rainbow Pride Star nevet kapta. Nem kétséges, hogy sokaknak elnyeri majd a tetszését, de jóval sokkal többeknek nem…

A Mercedes a közösségi oldalain is szivárványos logóra váltott.

Borítókép: Lewis Hamilton a szivárványos mozgalom élharcosa (Forrás: Twitter/talkSPORT)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.