Az amerikai után jöhet a világbajnok, versenyzőnk őt is megverné

Versenyzőink érmet ugyan nem szereztek az egyesült államokbeli Birminghamben zajló világjátékok nyolcadik napján, de a nem olimpiai sportágak seregszemléjén muay thaiban Spéth Norbert elődöntőbe verekedte magát.

Magyar Nemzet
2022. 07. 16. 7:18
null
Fotó: Gyongyosi Peter Boldi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spéth Norbert, a DVTK többszörös világbajnoki érmes versenyzője a 67 kilogrammos súlycsoport negyeddöntőjében technikai KO-val verte az amerikai Travis Petralbát. Az elődöntőben a súlycsoport világbajnoka, a thaiföldi Anueng Khatthamarasri lesz az ellenfele.

A magyar klasszis elmondta, sikeres felkészülésen van túl, és jó formában érkezett a világjátékok helyszínére.

– Angliai és thaiföldi edzőtáborokban hangolódtam a világjátékokra. Az amerikai elleni meccset végig kontroll alatt tartottam. Az elődöntő sokkal keményebb lesz. Legutóbb, amikor összecsaptunk a világbajnokkal, ő nyert. Igyekszem revansot venni – nyilatkozta Spéth Norbert.

A fallabdázóknál Farkas Balázs a vigaszág elődöntőjébe jutott, miután magabiztos 2-0-s sikert aratott a cseh bajnok ellen.

– A Martin Svec elleni meccset hamar befejeztem. Az első mérkőzésemen elszenvedett vereség megtette hatását. Rendeztem a gondolataimat, és örülök, hogy egy másik, magabiztosabb oldalamat is megmutathattam a játékokon – összegzett versenyzőnk.

A tájfutóknál Sárközy Zsófia a sprinttávon a 22. helyen végzett. Az íjászoknál a barebow kategóriában kiadták a hivatalos végeredményt, eszerint Molnár József a 9. helyen végzett.

A világjátékok versenyekre az elmúlt napokban több magyar sportvezető is kilátogatott. Reinhardt Ákos, a Nemzeti Versenysport Szövetsége (NVESZ) felügyelő bizottságának tagja, a sportállamtitkárság főosztályvezetője először van jelen a világjátékokon.

– Eddig csak az íróasztal mögül, a számok szintjén érzékeltem a nem olimpiai sportágak sikereit. Jó volt ezúttal látni, hogy a magyar sporttársadalomnak milyen értékes egyéniségei versenyeznek a világjátékokon. Nem beszélve csapatirodáról, az orvosok, a gyúrók és az újságírók munkájáról. Mindenki hozzátette tudását a csapategységhez – mondta a főosztályvezető.

Az egyesült államokbeli Birminghamben zajló világjátékok nyolcadik versenynapján 28 bajnokot avattak. Magyarország továbbra is előkelő helyet foglal el az éremtáblázaton, eddig 11 aranyat, 7 ezüstöt és 7 bronzérmet szerzett, ezzel a negyedik helyen áll. Az élcsoport: 1. Németország (21, 4, 14), 2. Olaszország (11, 21, 12), 3. Egyesült Államok (11, 11, 6), utánuk jövünk tehát mi, az ötödik helyen pedig az ukránok (10, 10, 14) követnek bennünket.

Borítókép: Spéth Norbert könnyedén elbánt amerikai ellenfelével (Forrás: Világjátékok Magyar Csapat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.