Gareth Bale első amerikai gólja után lecserélték a magyar szélsőt

Meglőtte az első gólját Gareth Bale az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS), ami után rögtön levették a pályáról a magyar válogatott Sallói Dánielt az ellenfélnél.

Magyar Nemzet
2022. 07. 24. 14:17
Gareth Bale
Forrás: Twitter / Los Angeles FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLS legutóbbi fordulójában a Los Angeles FC 2-0-s győzelmet aratott a Sporting Kansas City otthonában. A hazaiaknál Sallói kezdőként lépett pályára, a 84. percben cserélték le. Rögtön azután, hogy a 65. percben pályára küldött Gareth Bale góljával kétgólos előnyre tettek szert a Los Angeles-iek.

Bale szép megoldást választott az első amerikai góljához. Mint ismert, a walesi szélső azután szerződött Los Angelesbe, hogy a Real Madridnál lejárt a szerződése az elmúlt idény végén, azt pedig egyik fél sem akarta túlzottan meghosszabbítani.

Carlo Ancelotti, a madridiak vezetőedzője szinte egyáltalán nem számolt Bale-lel az előző évadban, amelyben a játékos mindössze öt La Liga- és két Bajnokok Ligája-mérkőzésen lépett pályára, ám ennek ellenére is harmincmillió euróval lett gazdagabb a jól fizető szerződésének köszönhetően.

A jó világ véget ért, Bale-nek újra futnia kell a pénzéért, s a jelek szerint ezt az MLS-ben újra nagy kedvvel teszi meg. Még ha nem is évi harmincmillió a bére, hanem sajtóhírek szerint Los Angelesben csupán másfél millió.

Ennek ellenére a 33 éves Bale hosszabb távon berendezkedne az Egyesült Államokban.

– Nem rövid időre jöttem. Nyomot szeretnék hagyni ebben a ligában, és azt hiszem, itt van a legnagyobb esélyem arra, hogy kijussak a 2024-es Európa-bajnokságra, és sosem tudhatod, talán még több is lehet bennem. Ez a célom, azt érzem, azért vagyok itt, hogy nagy szerepet játsszak a csapatban – nyilatkozta Bale a bimbódzó amerikai karrierjéről.

A második meccsén meglőtte az első gólját, ami kezdésnek nem rossz, pláne, hogy eddig csak csereként húsz perceket játszott. A Los Angeles csapatában egyébként egy másik világsztár, a nyáron a Juventustól szerződtetett Giorgio Chiellini is pályára lépett a Kansas ellen.

Ami a lecserélt Sallóit illeti, neki az előző évadbeli remeklése (15 gólig jutott az MLS-ben) után egyelőre nem jön ki annyira a lépés. 18 bajnokin négy gólja van a Kansas színeiben, tehát nem tudta tartani a kirobbanó formáját.

Nem úgy akinek az újabb amerikai találatáról írtunk korábban.

Borítókép: Gareth Bale az első amerikai gólját ünnepli (Forrás: Twitter/Los Angeles FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.