időjárás 15°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Random sakkparti: Polgár egy madridi parkban legyőzte Carlsent

Magyar Nemzet
2022.07.03. 11:26 2022.07.03. 11:31
Random sakkparti: Polgár egy madridi parkban legyőzte Carlsent

Polgár Judit a Facebook-oldalán számolt be a sakkpartiról, amelynek során legyőzte a világbajnok Magnus Carlsent.

Polgár Judit Madridban tartózkodik a sakkvilágbajnok-jelölti torna okán, ahol szakkommentátorként tevékenykedik. Szombaton szünnapot tartottak a versenyen, de nem maradt sakkjátszma nélkül a spanyol főváros, ugyanis a női világranglistát 25 éven át uraló Polgár a Retiro parkban összecsapott a regnáló világbajnok Magnus Carlsennel. Mint az a magyar sakkozó Facebook-posztjából kiderült, ő nyerte a schnell partit a norvéggal szemben.

– Madrid zseniális! Megérkeztem, és azonnal egy varázslatos esemény közepébe csöppentem! A Retiro parkban található sakk-klubnak van egy bájos épülete, rengeteg szabadtéri sakkasztallal körülvéve, ahol akár hajnali 2-ig is lehet sakkozni. És ki játszott ott a helyiekkel, amikor megérkeztem? A világbajnok Magnus Carlsen! Lenyűgöző volt, szuper klassz! Lehetett volna ennél több is? Igen! Magnusszal játszottunk egy schnell partit (3-3 perc), és nyertem! Micsoda nap! – írta Polgár.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.