Nyakra ütött, hat meccsre eltiltották az agresszív légióst

Mintha csak a tavalyi döntő folytatódna… Pénteken először találkozott egymással a jégkorong Erste-liga új idényében az FTC és a Csíkszereda, s nem maradt el a balhé. A fradisták 6-2-es győzelmével végződött meccsen Garrett Clarke, a csíkiak légiósa végig provokálta az ellenfelet, végül nyakra támadott ütővel, amit nem úszhatott meg, hat meccsre eltiltották.

Magyar Nemzet
2022. 09. 25. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal a Csíkszereda–FTC jégkorong-bajnoki döntőt beárnyékolta, hogy rögtön az első, székelyföldi meccsen Salló Alpár súlyos sérülést szenvedett , miután a palánkra lökte. Ezután a finálé valamennyi mérkőze indulatos légkörben zajlott, majd a bajnokság végén a ferencvárosiak kilátásba helyezték, hogy akár hátat fordítanak az erdélyi csapatokkal kiírt közös bajnokságnak.

Szerencsére ez nem történt meg, az kevésbé örömteli, hogy Salló Alpár máig nem épült fel teljesen, az új évadban még egyetlen találkozóra sem nevezték.

A két csapat pénteken, az alapszakasz harmadik fordulójában találkozott először a Tüskecsarnokban. Egyértelműen a Fradi uralta a meccset, 1-1 után elhúzott 4-1-re, végül 6-2-re nyert. A vendégek csak bunyóban vették fel a versenyt, személy szerint Garrett Clarke vitte a prímet.

Először a harmadik ferencvárosi gól után akaszkodott össze Sarciával. Majd ő szépített 4-2-re, de a gólját különösen ünnepelte. Ezen a ponton idézzük a Jégkorongblog tudósítását.

„Clarke előbb megmutatta, hogy a pankráción túl azért némi jégkorongtudás is szorult belé – Rokaly passzából szépített –, ám a gólszerzés után azonnal leküzdhetetlen szükségét érezte visszavedleni legfőbb szerepkörébe, s kvázi gólöröm gyanánt a maga előtt keresztben tartott ütőjével gyakorlatilag lenyakazta a gyanútlanul arra korcsolyázó Szorokint. A játékvezetők végül csak egy két percet fújtak rá. […] Clarke sokadik exhibicionista provokációjára végre megkapta a megszolgált véglegesét.”

A jóslat bevált, a 29 éves kanadai hokis nem úszta meg a kirívó durvaságot, a liga fegyelmi bizottsága hat meccsre eltiltotta.

Az indoklás szerint a kanadai hokis az FTC-Telekom elleni összecsapás 50. percében a játéktól távol, korongot nem birtokló ellenfelét közvetlenül a fején támadta.

„A látható szándék kizárólag a védtelen testhelyzetben lévő ellenfél fejének többszöri megütése volt. Az FTC-Telekom játékosát az ütközés olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta” – olvasható a közleményben. A fegyelmi bizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a szándékos fej- és nyaktámadás semmilyen módon nem lehet része a jégkorongnak, az a leginkább sérülésveszélyes szabálytalanságok egyike, annak az Erste Ligában nincs helye. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.

FTC–Csíkszereda meccs az alapszakaszban még lesz háromszor, aztán következik a rájátszás. 

Borítókép: Garrett Clarke (balra) akcióban (Fotó: FTC-Telekom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.