Iker Casillas bejelentette, hogy meleg – vagy mégsem?

Futótűzként terjedt a hír a médiában vasárnap délután, hogy Iker Casillas, a Real Madrid és a spanyol válogatott már visszavonult legendás futballkapusa bejelentette, hogy meleg. A meglepő coming outról szóló Twitter-bejegyzés azonban igen gyorsan eltűnt Casillas oldaláról.

Magyar Nemzet
2022. 10. 09. 16:08
FBL-WC-2022-DRAW Fotó: Europress/AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Remélem tisztelsz: meleg vagyok” – jelent meg a rövid, ám annál velősebb bejelentés Iker Casillas hivatalos Twitter-oldalán. A hír futótűzként terjedt a médiában, noha már az első pillanattól fogva gyanús volt a kiírás, hiszen egyrészt Casillas többi felületén, például 18 millió követős Instagram-oldalán nyoma sem volt a bejelentésnek, másrészt Spanyolország álompárját alkotta a tévés Sara Carboneróval, akitől két gyermeke született – persze az is igaz, hogy tavaly elváltak.

Mindenesetre Casillas bejegyzése hamar törölve lett az oldaláról, ami mégiscsak azt a gyanút erősíti, hogy hoax áldozata lett, hiszen ha egy hozzá hasonló híresség elhatározza, hogy ilyen bejelentést tesz, az nem fúj visszavonulót szinte azonnal, ahogy a hír terjedni kezd.

Casillas tweetjére, amikor az még elérhető volt, a Barcelona korábbi védője, Carles Puyol hivatalos oldala is reagált, méghozzá sejtelmesen azt írva, hogy „ideje elmesélni a történetünket”. Puyol párja egyébként a modell Vanesa Lorenzo, akitől két gyermeke született.

Nem Casillas (és Puyol?) lenne az első híres sportoló, akit mostanában kellemetlen helyzetbe hoztak a Twitter-fiókja feltörésével, nemrég a világhírű amerikai úszó, fiókját törték fel, és a nevében kriptovalutával kezdtek el üzérkedni.

A spanyol sajtóban azt is találgatják, hogy nem átverésről van szó, de a hír nem is igaz. Mi a harmadik út? Az, hogy Casillas és Puyol csak ironizáltak, a rossz viccet azonban belátták, hogy törölni kell.

Casillas bejelentéséről persze még az is kiderülhet, hogy igaz, ami abból a szempontból egyedülálló lenne a futballvilágban, hogy az első vonalas sztárok közül korábban senki sem vállalta fel, hogy meleg. Talán a legismertebb futballista, aki ilyen bejelentést tett, a korábbi 52-szeres német válogatott Thomas Hitzlsperger volt, de ő nem tartozott a világklasszisok közé. Casillas igen.

A 162 fellépésével spanyol válogatottsági csúcstartó kapus kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, a Real Madrid színeiben pedig ötszörös spanyol bajnok és háromszoros BL-győztes. Nem mellesleg háromszor választották meg a világ legjobb kapusának. A visszavonulását 2020 nyarán jelentette be, utolsó klubja az FC Porto volt.

Borítókép: Iker Casillas (Fotó: Europress/AFP/Franck Fife)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.