Lemondott vezetői posztjáról az olimpiai bajnok

Vári Attila bejelentette, hogy négy év után távozik a Magyar Vízilabda-szövetség éléről. A sportág berkein belül nyílt titok, hogy Madaras Norbert lesz az utódja.

Magyar Nemzet
2022. 10. 14. 12:01
Vári Attila
Budapest 20220207 Úszás Vízilabda 2022 Vizes Világbajnokság VB sajtótájékoztató Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Vári Attila Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott posztjáról Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be a döntését.

– A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda-szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabdaképzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Vári Attila.

Vári Attila 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján, míg az utódja várhatóan a játékosként szintén kétszeres olimpiai bajnok, Madaras Norbert lesz.

Vári az MVLSZ honlapján hosszabb közleményben búcsúzott.

„Büszke vagyok arra, hogy elnökségi munkám alatt kiemelkedő időszakon vagyunk túl a vízilabdasportág életében. A tokiói olimpián sokaknak szereztünk örömet a páros, női- és férfiválogatott éremszerzéssel, a tavalyi és idei évben világszinten egyedülálló utánpótlás-sikereket értünk el. A vízilabdacsalád méltán büszke a hazai rendezésű sikeres világeseményekre. Ezek közül is kiemelkedik a rendkívül rövid idő alatt jól megszervezett idei vizes világbajnokság. Sikeresen elvégzett feladatként tekintek a COVID-időszakban megrendezett hazai vizes nemzetközi eseményekre és a bajnokság színvonalas lebonyolítására.” – írta Vári Attila, aki köszönetet mondott Magyarország kormányának, a vízilabdázóknak, kollégáinak és a szponzoroknak is, egyben megígérte, hogy segíti a szövetség munkáját az új elnök megválasztásában.

Borítókép: Vári Attila (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.