időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Itt a megdönthetetlen bizonyíték, hogy Ronaldónak nem volt igaza

Magyar Nemzet
2022.11.29. 16:21 2022.11.29. 16:21
Itt a megdönthetetlen bizonyíték, hogy Ronaldónak nem volt igaza

Az Adidas sportszergyártó cég kiderítette, Cristiano Ronaldo avagy Bruno Fernandes szerezte hétfőn a portugál válogatott első gólját az Uruguay elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, amelyet a luzitánok 2-0-ra nyertek meg.

Portugália hétfő esti, Uruguay elleni vb-mérkőzése után mindenki azt találgatta, hogy az első gólt Bruno Fernandes vagy Cristiano Ronaldo szerezte. A bizonytalanság oka az volt, hogy előbbi ívelte a labdát a kapu elé, ami végül a hálóban kötött ki, de a sztárcsatár is felugrott, ő szerette volna befejelni a gólt. 

Még Fernandes sem volt biztos benne, hogy Ronaldóé avagy övé volt az érdem, bár elmondta, az ő célja az volt, csapattársát találja meg a labdával. Azon nem is kell csodálkozni, hogy CR7 is a sajátjának érezte a gólt, Piers Morgan újságírónak azt üzente, beleért a labdába.

Az Adidas tett pontot a találgatások végére. A sportszergyártó cég szakemberei a labdában lévő szenzorok segítségével megállapították, semmilyen külső erő nem hatott a játékszerre, tehát a labda Ronaldo „hozzájárulása” nélkül jutott a kapuba, ahogy az az alábbi grafikán is látható.

Cristiano Ronaldo Bruno Fernandes gól Uruguay
Fotó: Adidas

Így kijelenthető, Portugália Fernandes duplájának köszönhetően jutott a kieséses szakaszba. A Manchester United középpályását különösebben nem is foglalkoztatta a dolog, hiszen neki az volt a fontos, hogy a csapata győzzön. Cristiano Ronaldo viszont egy pillanatra felháborodott, amikor meglátta a kivetítőkön a fejleményeket. Aztán ő is mosolyogva nyugtázta, hogy ezúttal nem neki lett igaza:

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022    

Borítókép: Cristiano Ronaldo ekkor még gólszerzőnek hitte magát (Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.