Itt a megdönthetetlen bizonyíték, hogy Ronaldónak nem volt igaza

Az Adidas sportszergyártó cég kiderítette, Cristiano Ronaldo avagy Bruno Fernandes szerezte hétfőn a portugál válogatott első gólját az Uruguay elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, amelyet a luzitánok 2-0-ra nyertek meg.

Magyar Nemzet
2022. 11. 29. 16:21
Cristiano Ronaldo Uruguay
Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo celebrates scoring the opening goal during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Portugal and Uruguay at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 28, 2022. - FIFA later attributed the goal to Portugal's midfielder #08 Bruno Fernandes. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portugália hétfő esti, Uruguay elleni vb-mérkőzése után mindenki azt találgatta, hogy az első gólt Bruno Fernandes vagy szerezte. A bizonytalanság oka az volt, hogy előbbi ívelte a labdát a kapu elé, ami végül a hálóban kötött ki, de a sztárcsatár is felugrott, ő szerette volna befejelni a gólt. 

Még Fernandes sem volt biztos benne, hogy Ronaldóé avagy övé volt az érdem, bár elmondta, az ő célja az volt, csapattársát találja meg a labdával. Azon nem is kell csodálkozni, hogy CR7 is a sajátjának érezte a gólt, Piers Morgan újságírónak azt üzente, beleért a labdába.

Az Adidas tett pontot a találgatások végére. A sportszergyártó cég szakemberei a labdában lévő szenzorok segítségével megállapították, semmilyen külső erő nem hatott a játékszerre, tehát a labda Ronaldo „hozzájárulása” nélkül jutott a kapuba, ahogy az az alábbi grafikán is látható.

Cristiano Ronaldo Bruno Fernandes gól Uruguay
Fotó: Adidas

Így kijelenthető, Portugália Fernandes duplájának köszönhetően jutott a kieséses szakaszba. A Manchester United középpályását különösebben nem is foglalkoztatta a dolog, hiszen neki az volt a fontos, hogy a csapata győzzön. Cristiano Ronaldo viszont egy pillanatra felháborodott, amikor meglátta a kivetítőkön a fejleményeket. Aztán ő is mosolyogva nyugtázta, hogy ezúttal nem neki lett igaza:

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022    

Borítókép: Cristiano Ronaldo ekkor még gólszerzőnek hitte magát (Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.