időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Schäfer András csapatának a szurkolóit büntetik Belgiumban

Forrás: MTI
2022.11.01. 16:31 2022.11.01. 16:41
Schäfer András csapatának a szurkolóit büntetik Belgiumban

Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek a drukkerei nem lehetnek ott a Royale Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli labdarúgó Európa-liga-csoportmérkőzésen.

A belga együttes az európai szövetség (UEFA) előírásait követve nem saját pályáján, a brüsszeli Joseph Marien Stadionban játssza hazai találkozóit a nemzetközi kupában, hanem a Den Dreef Stadionban Leuvenben. Utóbbi város célja az intézkedéssel az, hogy megakadályozza a jegy nélküli berlini drukkerek beutazását, valamint annak megelőzése, hogy az utcákon, a városközpontban vagy a nézőtéren megzavarják a közrendet. Egyúttal kiemelték: a személyazonosságot már a stadionon kívül ellenőrizni fogják, a német dokumentumokkal rendelkezőket pedig nem engedik be. Az UEFA nem engedélyezte a német együttesnek, hogy jegyeket adjon el szurkolóinak a találkozóra az október 6-i Malmö elleni idegenbeli mérkőzésen a vendégszektorokban történt szabálytalanságok miatt. Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler szerint ugyanakkor a szankciók „aránytalanok és helytelenek”. Meglátása szerint nem a bűnösöket, hanem számos békés szurkolót büntetnek ezzel.

Borítókép: Schäfer András csapata nem számíthat a szurkolóira (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.