Schäfer András csapatának a szurkolóit büntetik Belgiumban

Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek a drukkerei nem lehetnek ott a Royale Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli labdarúgó Európa-liga-csoportmérkőzésen.

Forrás: MTI2022. 11. 01. 16:31
Union Berlin Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga együttes az európai szövetség (UEFA) előírásait követve nem saját pályáján, a brüsszeli Joseph Marien Stadionban játssza hazai találkozóit a nemzetközi kupában, hanem a Den Dreef Stadionban Leuvenben. Utóbbi város célja az intézkedéssel az, hogy megakadályozza a jegy nélküli berlini drukkerek beutazását, valamint annak megelőzése, hogy az utcákon, a városközpontban vagy a nézőtéren megzavarják a közrendet. Egyúttal kiemelték: a személyazonosságot már a stadionon kívül ellenőrizni fogják, a német dokumentumokkal rendelkezőket pedig nem engedik be. Az UEFA nem engedélyezte a német együttesnek, hogy jegyeket adjon el szurkolóinak a találkozóra az október 6-i Malmö elleni idegenbeli mérkőzésen a vendégszektorokban történt szabálytalanságok miatt. Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler szerint ugyanakkor a szankciók „aránytalanok és helytelenek”. Meglátása szerint nem a bűnösöket, hanem számos békés szurkolót büntetnek ezzel.

Borítókép: csapata nem számíthat a szurkolóira (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.