Lionel Messi bajban van? A FIFA el is tilthatja őt a vb-n

Fegyelmi eljárás indult az argentin válogatott és Lionel Messi ellen, miután a csapatkapitány élesen kritizálta a játékvezetőt a Hollandia ellen tizenegyespárbajban megnyert negyeddöntő után a katari foci-vb-n. Argentína kedd este Horvátország ellen lép pályára az elődöntőben, és Messi eltiltása is benne van a pakliban.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 11:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az insidesport.in cikke szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) fegyelmi eljárásának még mindig nincs eredménye, ami aggodalomra adhat okot szempontjából. Mint írják, az ügynek papíron eltiltás is lehet a vége, akár órákkal a horvátok elleni elődöntő előtt is, de erre azért kicsi az esély.

Messi mintha megérezte volna, hogy bajba kerülhet a benne forró indulatok miatt, mert ő maga mondta az ominózus nyilatkozatában, hogy ha elmondaná az őszinte véleményét, a FIFA alighanem megbüntetné érte. Végül Messi azonban mégsem tudott uralkodni önmagán, és kinyitotta a száját:

– A FIFA-nak muszáj önvizsgálatot tartania, a FIFA nem küldhet olyan játékvezetőt egy ilyen meccsre, aki nem tud felnőni a feladathoz – fogalmazott Messi a hollandok elleni negyeddöntő után, amelyen a spanyol Mateu Lahoz játékvezető nem tudta uralni az eseményeket, tizennyolc sárga lappal sem tudott rendet tartani, majd a tizenegyespárbaj alatt hagyta, hogy a hollandok sorra provokálták az argentin játékosokat.

Lahoz egyébként már megkapta a büntetését, a FIFA hazaküldte őt  a vb-ről, de a fegyelmi eljárásnak még nincs vége. Nagyon valószínű, hogy Messi csak figyelmeztetést kap a játékvezetés nyilvános bírálatáért, de elviekben az eltiltást sem lehet kizárni.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Mateu Lahoz és Lionel Messi diskurál (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.