Új Forma–1-szabály: a versenyzőknek engedélyeztetniük kell politikai vagy vallási témájú nyilatkozataikat

A közelmúltban F1-es világbajnok pilótaként Lewis Hamilton és Sebastian Vettel foglalt állást politikai vitákat kiváltó kérdésekben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 20. 17:04
Lewis Hamilton USA Nagydíj Mercedes
Lewis Hamilton USA Nagydíj Mercedes Fotó: Chris Graythen Forrás: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) kedden jelentette be, hogy a sportszabályzatba új záradék került, amely az előzetes jóváhagyásra vonatkozik. Ez alapján a versenyzők a jövőben megszegik a szabályokat, amennyiben a FIA előzetes jóváhagyása nélkül „politikai, vallási vagy személyes jellegű nyilatkozatot adnak vagy akár megjegyzéseket tesznek” – közölte az MTI.

A szabályozás vonatkozik arra is, amikor nézeteiket a nyilvánosság számára elérhető módon – például közösségi oldalakon vagy ruházatukon  – jelenítik meg, és ezzel megsértik a szervezet semlegességét.

A közelmúltban F1-es világbajnok pilótaként és Sebastian Vettel foglalt állást politikai vitákat kiváltó kérdésekben.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: AFP/Chris Graythen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.