Tom Brady a visszavonulás helyett az éjszakájáról beszélt

A Dallas Cowboys simán, 31-14-re legyőzte a Tampa Bay Buccaneerst, így bejutott a főcsoport-elődöntőbe. A hétszeres NFL-bajnok Tom Brady számára a vereséggel véget ért az idény, arra viszont nem válaszolt egyértelműen, hogy a karrierje folytatódik-e.

2023. 01. 17. 8:02
NFC Wild Card Playoffs - Dallas Cowboys v Tampa Bay Buccaneers
TAMPA, FLORIDA - JANUARY 16: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers reacts after a touchdown against the Dallas Cowboys during the third quarter in the NFC Wild Card playoff game at Raymond James Stadium on January 16, 2023 in Tampa, Florida. Julio Aguilar/Getty Images/AFP (Photo by Julio Aguilar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Julio Aguilar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem született meglepetés. A Dallas Cowboys az alapszakaszban sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint a Tampa Bay Buccaneers, s egymás ellen rájátszásmeccsükön sem volt sokáig kérdéses a győztes kiléte. A Tampa negyvenöt éves legendája, Tom Brady tehát idén biztosan nem szerzi meg nyolcadik bajnoki címét.

Tom Brady
bosszankodhatott (Fotó: Getty Images via AFP/Mike Ehrmann)

Pedig a Dallas rúgója, Brett Maher mindent megtett, hogy versenyben tartsa az ellenfelet, négy extra pontot is elhibázott. Ilyen bakisorozatot még soha egyetlen rúgójátékos sem mutatott be az NFL történetében.

Azonban ezen a napon ez is bőven belefért a Cowboysnak, amely a San Francisco 49ers otthonában folytatja a rájátszást.

Tom Brady maga is tehetett volna azért, hogy szorosabb legyen a találkozó, azonban 6-0-s hátrányban, a célterület közelében eladta a labdát.

A Buccaneers ekkor még átvehette volna a vezetést, végül azonban csak 24-0-s hátrányban szerzett először pontokat, addigra már lényegében eldőlt a meccs sorsa.

Brady a tavalyi idény után bejelentette visszavonulását, ám néhány hét múlva meggondolta magát, s az idei szezon alatt végig úgy nyilatkozott, hogy a 2023-as alapszakaszban is pályán lesz majd. A vereség után viszont kitérő választ adott a visszavonulását firtató kérdésre.

– Hazamegyek, és alszom egy jót, már amennyire jól tudok aludni ma éjszaka. Egyelőre csak napról napra gondolkozom – fogalmazott a Tampa Bay Buccaneers irányítója.

NFL-rájátszás, első forduló

San Francisco 49ers (NFC 2.)–Seattle Seahawks (NFC 7.) 41-23
Jacksonville Jaguars (AFC 4.)–Los Angeles Chargers (AFC 5.) 31-30
Buffalo Bills (AFC 2.)–Miami Dolphins (AFC 7.) 34-31
Minnesota Vikings (NFC 3.)–New York Giants (NFC 6.) 24-31
Cincinnati Bengals (AFC 3.)–Baltimore Ravens (AFC 6.) 24-17
Tampa Bay Buccaneers (NFC 4.)–Dallas Cowboys (NFC 5.) 14-31

A főcsoport-elődöntők menetrendje

Kansas City Chiefs (AFC 1.)–Jacksonville Jaguars (AFC 4.) szombat 22.30
Philadelphia Eagles (NFC 1.)–New York Giants (NFC 6.) vasárnap 2.15
Buffalo Bills (AFC 2.)–Cincinnati Bengals (AFC 3.) vasárnap 21.00
San Francisco 49ers (NFC 2.)–Dallas Cowboys (NFC 5.) hétfő 0.30

Borítókép: Tom Brady számára véget ért az idény (Fotó: Getty Images via AFP/Julio Aguilar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.