A „szerencsétlen” Real szinte a Barcának ajándékozta a bajnoki címet

Ismét pontokat veszített a Real Madrid, amely a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Mallorca otthonában 1-0-ra kapott ki. A vasárnapi vereséggel rendkívül távol került a címvédéstől a királyi gárda, amelynek nyolc pontra nőhet a hátránya a listavezető Barcelonával szemben, ha a gránátvörös-kékek este legyőzik a Sevillát.

Magyar Nemzet
2023. 02. 05. 19:08
Carlo Ancelotti
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti looks on before the Spanish League football match between RCD Mallorca and Real Madrid at the Visit Mallorca stadium in Palma de Mallorca on February 5, 2023. (Photo by JAIME REINA / AFP) Fotó: AAREF WATAD / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid ismét botlott, ebben az évben már sokadszor. A sérülések miatt több alapemberét (Karim Benzemát, Ferland Mendyt, Éder Militaót és Thibaut Courtois-t) is nélkülöző királyi gárda hatalmas fölényben játszott a középmezőnybe tartozó Mallorca vendégeként, de a pontossággal gondjai akadtak. Húsz lövéséből mindössze egy talált kaput, Marco Asensio kimaradt tizenegyese. Nacho Fernandez 13. percben szerzett öngólja így éppen elég volt a jól szervezett Mallorcának az 1-0-s győzelemhez. 

– Olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk: rendkívül nehéz – kezdte értékelését Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. – Nem volt elég szerencsénk hozzá, hogy jól jöjjünk ki belőle. Sokszor megálljt parancsoltak nekünk, szabálytalankodtak velünk szemben, a játékosaik gyakran a földre kerültek. Voltak helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni őket.

A fővárosiak vereségének köszönhetően este akár nyolc pontra is nőhet a Barcelona előnye az élen, ha hazai pályán legyűri a 14. helyen álló Sevillát. A Real Madrid a Bajnokok Ligája győzteseként a jövő héten a klubvilágbajnokságon szerepel, és mire hazatér Marokkóból, a hátránya már két számjegyű lehet.

La Liga, 20. forduló
Mallorca–Real Madrid 1-0 (1-0)
gólszerző: Nacho (13. – öngól) 

További eredmények és program:
Girona–Valencia 1-0 (0-0)
Real Betis–Celta Vigo 3-4 (2-2)
Espanyol–Osasuna 1-1 (0-1)
Elche–Villarreal 3-1 (2-1)
Atlético Madrid–Getafe 1-1 (0-0)
Athletic Bilbao–Cádiz 4-1 (3-1)

vasárnap:
Real Sociedad–Valladolid 18.30 (tv: Spíler 2)
FC Barcelona-Sevilla 21.00 (tv: Spíler 2)

Borítókép: A gondterhelt Carlo Ancelotti (Fotó: AFP/Jaime Reina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.