A magyar válogatott szakvezetője kínos helyzetbe került

„Nagy Tímea a pontszerző ötödik helyen végzett” – hirdeti a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldala. Ez persze tény, hiszen a 81 kilogrammos súlycsoportban az újdelhi női ökölvívó világbajnokság negyeddöntőjében szenvedett vereséget. Viszont az is tény, hogy a magyar ökölvívók megnyert mérkőzés nélkül térnek haza az indiai vb-ről.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 9:44
női ökölvívás
Fotó: boxing.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán sokat olvashatunk a balszerencsés sorsolásról, küzdelemről és papírformáról, valamint arról, hogy az év fő versenye nem a vb, hanem az csak felkészülésként szolgált a június végi, lengyelországi Európa Játékokra, amely az első kvalifikációs verseny lesz a 2024-es párizsi olimpiára. Mindezek fényében is kiábrándító tény, hogy a nyolcfős női válogatott nulla győzelemmel és nyolc vereséggel zárt az Újdelhiben zajló világbajnokságon.

Ha kicsit mélyebbre ásunk, a papírformáról meg kell jegyezni, hogy Lakos Regina (70 kg) és Nagy Tímea (81 kg) kiemelést kapott a szervezőktől, azaz előzetesen erősebbnek tartották őket, mint legyőzőjüket.

A balszerencsés sorsolás kapcsán pedig érdemes megnézni az ellenfelek további szereplését: három ökölvívó a magyar bokszoló elleni sikerét követő fordulóban vereséget szenvedett, a további öt ellenfél közül hárman szereznek érmet: Szeleczki Lilla (48 kg), Hámori Luca (66 kg) és Nagy Tímea legyőzője jutott be az elődöntőbe, utóbbi közvetlenül a magyar versenyző elleni sikerével.

A válogatott szakvezetője, Seres Attila az egyre kellemetlenebb helyzet ellenére is minden mérkőzésről adott rövid értékelést a szövetségi Facebook-oldalon, s egyszer sem fogta a pontozóbírókra a vereséget, bár Nagy meccsén a két ökölvívó között kihozott különbséget indokolatlanul nagynak tartotta. Ezt követően még tényszerűen megjegyezte, hogy 81 kg-os versenyzőnk volt az utolsó versenyben lévő magyar bokszoló a vb-n.

S úgy tűnik, ezzel le is zárult a világbajnokság értékelése. A vb-ről szóló legfrissebb bejegyzés címe így legalább hirdetheti a megcáfolhatatlan tényt: „Nagy Tímea a pontszerző ötödik helyen végzett”.

Borítókép: a magyar válogatott győzelem nélkül tér haza Indiából (Fotó: Boxing.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.