A német legendának eddig nem jön be a távol-keleti kaland

A dél-koreai labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott Uruguaytól, így Jürgen Klinsmann második meccsén is nyeretlen maradt az ázsiai ország szövetségi kapitányaként.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 16:24
null
Jurgen Klinsmann, new head coach of South Korea’s football team, directs his players during a friendly football match between South Korea and Uruguay in Seoul on March 28, 2023. (Photo by JUNG YEON-JE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február végén kinevezett német szakember csapata kedden Szöulban fogadta a dél-amerikai együttest, amely már a 10. percben megszerezte a vezetést. A fordulás után egyenlítettek a hazaiak, erre azonban gyorsan válaszoltak a vendégek. A hajrában a dél-koreai csapatnak majdnem sikerült döntetlenre mentenie a találkozót, ám a játékvezető hosszas videózás után érvénytelenítette a gólját. 

Klinsmann pénteken, Kolumbia ellen mutatkozott be a dél-koreaiak kispadján, akkor 2-2 lett a végeredmény Ulszanban. Kedden Kolumbia és Ecuador is egygólos hátrányból fordított, előbbi Japán, utóbbi pedig Ausztrália ellen, ugyancsak barátságos meccsen.

Borítókép: Klinsmann egyelőre nem sikeres dél-Koreában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.