Aggódhatnak a szervezők: még mindig nem biztos Nadal indulása

Hosszas kényszerszünet után a tervek szerint Monte-Carlóban térne vissza a sérülésekkel bajlódó korábbi világelső Rafael Nadal. A spanyol legenda továbbra sem érzi magát százszázalékos állapotban, ezért nem biztos az indulása a monte-carlói salakpályás versenyen.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 13:37
Rafael Nadal
Spain's Rafael Nadal reacts as he plays against USA's Mackenzie McDonald during their men's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 18, 2023. (Photo by MANAN VATSYAYANA / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok spanyol teniszező a januári Australian Open óta nem játszott, és a hercegségbeli szervezők nemrég közölték, hogy a 36 éves sztár az elsők között regisztrált az április 8-án rajtoló viadalra. 

– Nem tudom megerősíteni az indulásomat, mert fogalmam sincs, hogy mikor versenyzek megint – jelentette ki Nadal, aki rekordot jelentő 11 alkalommal nyerte meg a monacói versenyt. – Fokozatosan növelem a terhelést, napról napra alakul a helyzet, és ha a megfelelő szinten tudok játszani, akkor ott leszek Monte-Carlóban – tette hozzá. 

A salakkirály bő egy hete kicsúszott a világranglistán a top 10-ből, 2005 áprilisa óta először nem szerepelt a neve a közvetlen elitben.

Borítókép: Még mindig bizonytalan Nadal monacói indulása (Fotó: AFP) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.