Brutális baleset, motorja elé esett a versenyző

Kis híján tragédiával kezdődött a MotoGP 2023-as idénye. A KTM spanyol versenyzője, Pol Espargaró súlyos balesetet szenvedett, a tüdeje és a gerince is sérült, de az orvosok szerint teljesen felépül majd.

Magyar Nemzet
2023. 03. 25. 13:07
Pol Espargaró MotoGP
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március utolsó hétvégéjén, Portugáliában rendezik a gyorsasági motorkerékpáros világbajnokság (MotoGP) 2023-as idényének első versenyét.

Pénteken kis híján tragédiával rajtolt a szezon: a KTM versenyzője, a spanyol Pol Espargaró brutálisat bukott. A harmincegy éves versenyzőt fél órán át a pályán ápolták, majd helikopterrel kórházba szállították.

Espargarónak zúzódott a tüdeje, eltört az állkapcsa és az egyik gerinccsigolyája. A MotoGP orvosi igazgatója, Angel Charte kiemelte, hogy a pórul járt spanyol tudja mozgatni a végtagjait, azaz valószínűleg nem szenvedett maradandó gerincsérülést.

Borítókép: Pol Espargaró (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.