Hogy miről ismert Gyergyó? Ott kísért Hitchcock szelleme + videó

Túlzás nélkül drámai csatában győzött szerda este 4-3-ra a Gyergyó az FTC otthonában a jégkorong Erste-liga döntőjének hatodik mérkőzésén. A dudaszóval egyből kiengedett a feszültség, és megható jeleneteknek adta át a helyét. Folytatás pénteken Gyergyószentmiklóson, a mindent eldöntő hetedik meccsen, remélhetőleg ugyanebben a szellemiségben.

Magyar Nemzet
2023. 03. 30. 8:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként már megírtuk, a 4-3-as győzelem után a Gyergyó drukkerei előbb a székely, majd a magyar himnuszt énekelték el a Tüskecsarnokban. (Véletlenül sem a bántás szándékával: a hokidrukkerek vajon miért énekelnek tisztábban, mint a futballszurkolók?)

A szenvedélyes tisztelet ezzel nem ért véget. A székelyföldi fanatikusok megvárták a parkolóban a kedvenceiket, akik az ő buzdításuk mellett és a sorfaluk között szálltak fel a csapatbuszra, hogy megkezdjék a legalább nyolcórás hazautat. Az ünneplés a Nemzeti Sport videóján:

Mialatt a drukkerek várakoztak, a csapat sem tétlenkedett. Az ünneplés után Szilassy Zoltán tartott beszédet, aki hitchcocki forgatókönyvvel jellemezte, hogy a Gyergyó 3-1-es összesített hátrányból egyenlített. Persze azt is hangsúlyozta, ezzel még nincs vége, hátra van még sorrendben a harmadik siker. Meglátjuk… Mindenesetre a harmadik győzelmet jelképező korongot Chris Bodó helyezte fel a dicsőségtablóra. Íme a jelenet a klub videóján:

A ferencvárosiak sportszerűen fogadták a vereséget. Fodor Szabolcs vezetőedző azt hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy elbízták volna magukat, nem emiatt szenvedtek vereséget 3-1-es előnyről.

– Kiegyenlített meccs volt. Amikor két góllal vezettünk, akkor sem éreztük azt, hogy már megnyertük a párharcot, nem ezért kaptunk ki. Húsz percre voltunk attól, hogy bajnokok legyünk, azok után, hogy az alapszakaszban csak ötödikek lettünk. Az utolsó meccsen meg kell szakadnunk a jégen, hogy győzzünk – összegzett a Fodor Szabolcs.

Következzen tehát a hetedik felvonás pénteken Gyergyószentmiklóson. A magyar hoki ünnepe lesz ez a meccs.

Borítókép: a Gyergyó játékosai a himnuszokat éneklik a szurkolókkal (Fotó: Gyergyói HK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.