Nem csak Székely, egy sérülés is elszomorította a még hibátlan Veszprémet

A férfikézilabda NB I rangadóján a Tatabánya 28-27-re kikapott hazai pályán a továbbra is hibátlan Veszprémtől. Egy kellemetlen momentum beárnyékolta a Veszprém örömét: a következő szezontól érkező Hugo Descat súlyos sérülést szenvedett. Lehet, hogy újra kell gondolni a veszprémi csapatépítési terveket.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 20:50
null
Tatabánya 20171217 Kézilabda 2017 Ősz férfiak NBI NB1 Tatabánya Pick Szeged Székely Márton Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda NB I rangadóját Tatabányán játszották, a mezőny leginkább magyar élcsapata a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Veszprémet fogadta.

A két csapat eltérő anyagi lehetőségei és a játékoskeretek közötti minőségkülönbség miatt nem volt kérdés, hogy a Veszprém a meccs esélyese. Nem is a meccsre való ráhangolódás jelentett szakmai kihívást a vendégoldalon, egy sajnálatos sérülés miatt voltak bosszúsak Veszprémben.

A már leigazolt, a 2023-24-es szezontól Veszprémbe érkező balszélső, Hugo Descat a jelenlegi csapata, a Montpellier bajnoki mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett, francia források szerint a bokaszalagja sérült meg. 

Egyelőre nem tudni, mikor lesz újra egészséges az olimpiai és világbajnok szélső, egyelőre az biztos, hogy ebben a szezonban már biztosan nem léphet pályára, és még azt sem tudni, hogy mikor játszhat Veszprémben a következő szezonban. 

Descat kiesése fájhat a Veszprémnek      Fotó: AFP

Descat sérülése különösen azért fájhat Veszprémben, mert nagy valószínűség szerint távozik a csapat horvát szélsője, Manuel Strlek. Bár lehet, hogy Descat sérülése miatt sportigazgatónak újra kell gondolnia a csapatépítési terveket.

Hiába fogadkozott a Veszprém, még érezhető volt a párizsi összeomlás, a kilencgólos előnyről két góllal elveszített meccs utóhatása. Székely Márton, a Tatabánya kapusa remekül védett, az első negyedórában a vendégcsapat rengeteget hibázott támadásban, 7-6-os hazai előnynél kért időt Momir Ilics, és ennek meglett a foganatja: zsinórban három góllal átvette a vezetést, kihasználva a Tatabánya hatperces gólcsendjét. A Bányász edzője, Tombor Csaba is kikérte a maga idejét, csapata simán visszajött a meccsbe, folytatódott a Székely-parádé, a válogatott kapus két hetest is kivédett.  
A félidő hajrája a Veszprémé volt, Lukács Péter időn túli hetesével alakult ki az addigi legnagyobb különbség: 15-12-ös veszprémi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben tisztességesen küzdött a Tatabánya, 20-13-as hátrány után is lőtávolon belül tudott jönni, Székely tovább folytatta a szenzációs sorozatát a kapuban, de a támadójáték nem volt hatékony, ezért nem tudott még közelebb kerülni ellenfeléhez. A végén egy gólra feljött a Tatabánya, csak az utolsó percben dobott Strlek-góllal tudta bebiztosítani a győzelmét a Veszprém.

Férfikézilabda NB I: Mol Tatabánya–Telekom Veszprém 27-28 (12-15).

A bajnokságot hibátlan teljesítménnyel a Veszprém vezeti, a Tatabánya a harmadik helyen várja a folytatást.

Borítókép: Székely kiválóan védett a korábbi csapata ellen (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.