Váratlan fordulat, nagyon elverték a Fradit Székelyföldön

Négy szoros mérkőzés után a Gyergyó nagy különbséggel, 5-1-re nyerte meg a jégkorong Erste-liga döntőjének ötödik találkozóját, összesítésben az FTC vezet 3-2-re. A hatodik meccset szerdán a Tüskecsarnokban rendezik az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, tehát a Fradi szemszögéből a második meccskorong következik.

Magyar Nemzet
2023. 03. 27. 20:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ferencvárosiak a játékukkal igykeztek alátámasztani a fogadkozásukat, miszerint már az ötödik mérkőzésen lezárnák a párharcot. Az első játékrészben jobban hokiztak, uralták a meccset, ám lélektanilag nagyon rossz pillanatban, a harmad utolsó percében kaptak gólt: 32 másodperccel az első szünet előtt Bodó Christopher lépett ki a jobb oldalon és a hosszú sarokba lőtt.

A második harmadban szinte szóról szóra ugyanezt történt, támadott a Fradi, majd a harmad végén ismét a Gyergyó talált be. Tizenegy másodperccel a szünet előtt Sebastien Sylvestre közelről vette be Arany Gergely kapuját. A csatár eddig a finálé mind az öt meccsén betalált. 

A harmadik húsz perc elején a hátvéd Jyri Marttinen növelte háromgólosra a hazaiak előnyét, ami után azt hihettük, eldőlt a találkozó. Egy percen belül Kulmala Rasmus révén szépített az FTC, ami után Nagy Gergely diadalmas karlendítéssel igyekezett küzdelemre biztatni a társait. Rohamozott tovább a Fradi, egyre jobban kinyílt hátul, amit Vincze Péter büntetett meg az 54. percben, majd az 57. percben Orbán Brance üres kapus góllal állította be az 5-1-es végeredményt.

Négy szoros mérkőzés után (az FTC szemszögéből 3-2, 2-1, 3-5, 3-2) tehát ezúttal nagy különbségű Gyergyó-siker született, amit mindkét vezetőedző a helyén kezelt.

– Ugyanaz történt, mint szombaton, csak éppen fordítva. Ők domináltak, de mi ütöttük a gólokat és fenntartottuk a nyomást azzal, hogy jól védekeztünk. Az a célunk, hogy visszahozzuk a döntőt ide a hetedik mérkőzésre – összegzett Szilassy Zoltán, a Gyergyó vezetőedzője.

– A Gyergyónak jól jött ki, hogy a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni, megérdemelték a győzelmet, megyünk vissza Budapestre még egy meccset játszani – mondta Fodor Szabolcs, a ferencvárosiak mestere, aki aligha véletlenül fogalmazott úgy, hogy még egy meccset játszanának, nem pedig kettőt.

Egyelőre annyi biztos, hogy újabb legalább nyolcórás buszozás vár a csapatokra, hogy két nap múlva, szerda este ismét összecsapjanak, ezúttal a Tüskecsarnokban. Az is biztos, hogy a gyergyóiak egyre elszántabbak, a hétfői győzelem után a játékosok együtt énekelték teli torokból a Székely himnuszt a közönséggel.

Borítókép: Ismét volt persze kakaskodás (Fotó: Gyergyó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.