Véresre verte magát az ütőjével, majd megnyerte a meccset

Andrej Rubljov jellemzően nehezen tartja magában, ha ideges a teniszpályán. A dubaji tenisztornán egészen megdöbbentő módon adta ki a frusztrációját. Mégis megfordította a meccset, pedig Alejandro Davidovich Fokinának öt meccslabdája volt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 02. 7:30
Andrej Rubljov ATP-vb
Andrej Rubljov ATP-világbajnokság 2022 Torinó tenisz Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Rubljov címvédőként játszik a héten a dubaji tenisztornán. Az orosz játékos azonban már a második fordulóban komoly gondba került. A spanyol Alejandro Davidovich Fokina simán megnyerte (6:1) ellene az első játszmát.

Rubljov brutális öncsapkodással vezette le a feszültségét.

Talán meglepő, de láttunk már ennél is durvábbat orosz teniszezőtől. S Mihail Juzsnij megnyerte a meccsét 2008-ban, Miamiban, ezt a kiakadást követően.

Úgy tűnt, Rubljovnak nem lesz meg a győzelem, hiszen a második szett rövidítésében Davidovich Fokinának öt meccslabdája volt. A spanyol sem bírt az idegeivel, de ő az önsanyargatás helyett a közismertebb módszert, az ütőtörést választotta.

Rubljov mégis fordított, s végül bejutott a negyeddöntőbe. Az orosz teniszező idén már harmadszor nyert meg olyan találkozót, amelyen mérkőzéslabdát kellett hárítania. Az Australian Openen Holger Rune járt pórul ellene.

Borítókép: Andrej Rubljov (Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.