A pofátlanul viselkedő Medvegyev megkapta a magáét Zverevtől + videó

Alexander Zverev és Danyiil Medvegyev csütörtökön a monte-carlói salakpályás tenisztornán csapott össze egymással, amelyből az utóbbi került ki győztesen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A két meccslabdát kihasználatlanul hagyó német játékos nehezen fogadta el a kiesést, legfőképp azért, mert meglátása szerint Medvegyev több alkalommal is sportszerűtlenül viselkedett a találkozón.

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 16:33
BNP Paribas Open - Day 9 Alexander Zverev Danyiil Medvegyev
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 14: Daniil Medvedev of Russia speaks with Alexander Zverev of Germany after beating him in three sets during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 14, 2023 in Indian Wells, California. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev zsinórban harmadszor is alulmaradt Danyiil Medvegyevvel szemben. A Monte-Carlóban elszenvedett vereség különösen fájt a németnek, két okból is: egyrészt két meccslabdát hagyott veszni, másrészt az ellenfele viselkedése is felbőszítette. Az orosz ugyanis a második szettben 5:4-es Zverev-vezetésnél kiszedte a hálófeszítő lécet. Zverev akkor még csak mosolygott a jeleneten, de mint kiderült, kulcsfontosságú pillanat volt, mert ezután Medvegyev a következő három játékot behúzta, tie breakben pedig a harmadik játszmát is, és végül 3:6, 7:5, 7:6-ra győzött.

Az orosz játékos minden eszközt bevetett a győzelem érdekében:

A korábbi világelső Zverevnél mással is kihúzta a gyufát.

– Ő az egyik legsportszerűtlenebb játékos a világon – borult ki a német teniszező. – Számomra fontos a fair play, igyekszem mindig sportszerű lenni, de ő nem. Olyankor megy ki a mosdóba, amikor erre egyébként nem lenne lehetősége. Ezer meg ezer példát tudnék említeni arra, hogy amikor kezdek jobban játszani, akkor mindig kivégez valamit. Elmondhatatlanul csalódott vagyok, hogy egy sportember így viselkedik. 

Zverev hozzátette, nem kellett volna hagynia, hogy Medvegyev trükközése elvonja a figyelmét a játékról.

– Természetesen bárki mondhatja erre azt, hogy nem kellene hagynom magam megzavarni. Ennek tényleg nem kellene megtörténnie, az én hibám, hogy mégis megesett. Ettől függetlenül is azt érzem, hogy a fair play minden esetben hozzátartozik a sporthoz – húzta alá a világranglistán 16. játékos, majd rávilágított, kollégájának a sportág klasszisairól kellene példát vennie. – Roger és Rafa (Federer és Nadal – a szerk.) a népszerűséget részben annak köszönhették, hogy a két évtizednél is hosszabb párharcuk során mindig tisztességesen viselkedtek egymással. Danyiil és köztem is lehetne hasonló rivalizálás, de ehhez neki is tisztességes eszközöket kellene bevetnie. Teniszezőnek talán kiváló, de sportemberként szégyellnivaló a viselkedése.

Medvegyev egyébként nemcsak Zverevvel került összetűzésbe, hanem a nézők nemtetszését is kivívta, amikor a bekiabálásokra válaszul csitítgatni kezdte őket.

Borítókép: Danyiil Medvegyev (balra) és Alexander Zverev aligha lesznek puszipajtások (Fotó: AFP/Getty Images North America/Harry How)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.