Szabálytalan autósokra vadásztak az utakon a Kecskemét futballistái

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya három kecskeméti sportegyesülettel is megállapodást kötött. Köztük van a KTE is, amely a labdarúgó NB I második helyén áll, és a játékosai kedden a rendőrökkel együtt állították meg az autókat. Akinél nem találtak szabálytalanságot, az testhezálló ajándékot kapott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 16:42
null
Fotó: BAON/Horváth Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy meglepetés fogadta azokat az autósokat, akiket kedden megállítottak a rendőrök Kecskeméten. A helyi rendőrség átfogó ellenőrzést tartott a városban, elsősorban a biztonsági övek használatára volt kíváncsi, és ehhez sajátos segítséget vett igénybe. Bevetette Kecskemét jelenleg talán legnépszerűbb sportolóit, az ellenőrzésben ugyanis részt vettek a labdarúgó NB I-ben második helyen álló KTE futballistái is.

Fotó: BAON/Horváth Péter

A baon.hu beszámolója szerint Filus Andor, a KTE ügyvezetője üdvözölte a kezdeményezést, amely mögé teljes mellszélességgel beálltak, mint tették azt korábban számos esetben. Hozzátette, hogy a KTE kimagasló teljesítménye nyomán reflektorfénybe került a csapat, így több szurkolóhoz és közlekedőhöz juthatnak el, felhívva figyelmüket a biztonságos közlekedésre.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a múlt héten négyoldalú megállapodást kötött a Kecskeméten működő sportegyesületekkel, a KTE futballcsapatával, a kosárlabdacsapattal és a Kecskeméti Junior Sport Egyesülettel. A keddi akció az első volt a sorban, amelyet a sport szereplőivel közösen végeztek a rendőrök. Megérte szabályosan közlekedni, mert akiknél mindent rendben találtak, a játékosoktól tiszteletjegyet kaptak a KTE Paks elleni, április 28-i mérkőzésére. Aki szabálytalan volt, azzal szemben még a különleges akcióban sem volt elnézés, és jegy helyett csekkel távozhatott.

Az akció folytatódik, még két nap és két helyszínen találkozhatnak az autósok a rendőrökkel és a futballistákkal, akik a közös ellenőrzés három napja alatt összesen 150 tiszteletjegyet osztanak ki.

Borítókép: A kecskeméti autósok ilyen ellenőrzést még sohasem kaptak (Fotó: BAON/Horváth Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.