Szczesny sírva hagyta el a pályát, de nyert a Juventus, Kerkezék kikaptak

A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében a Feyenoord és a Juventus hazai pályán egygólos előnyt szerzett, a Manchester United–Sevilla találkozó 2-2-re végződött, pedig az angolok a 83. percben még 2-0-ra vezettek. A Konferencia-liga negyeddöntőjében a magyar válogatott Kerkez Milossal felálló AZ Alkmaar 2-0-ra kikapott az Anderlecht vendégeként.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 23:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Feyenoord 1-0-ra legyőzte a vendég AS Romát. A tavalyi Konferencia-liga-döntőn a rómaiak kerültek ki győztesen a két csapat párharcából (1-0), most azonban a hollandok vannak lépéselőnyben, annak ellenére, hogy José Mourinho tanítványai játszottak veszélyesebben. Ám még büntetőből sem tudtak betalálni: a 43. percben egy kezezés miatt Lorenzo Pellegrini rúghatott 11-est, de labdája a jobb kapufán csattant. A meccs győztes találatát Mats Wieffer szerezte az 53. percben.

A Juventus hazai pályán ugyancsak 1-0-ra nyert a Sporting ellen, Federico Gatti a 73. percben nagy védelmi hiba után vette be a portugálok kapuját. Még az első félidő végén, a 44. percben az olaszok kapusát, Wojciech Szczesnyt mellkasi fájdalmak miatt le kellett cserélni. A lengyel kapus sírva hagyta el a pályát, a szurkolók vastapsától kísérve. Az első hírek szerint szerencsére nincs nagy baj. S a Juventus cserekapusa, Mattia Perin hős lett, mert a 91. percben másodperceken belül két portugál támadó közeli nagy lövése is elakadt benne a gólvonalon.

A Manchester United a hajráig Marcel Sabitzer duplájával két góllal vezetett, végül azonban 2-2-es döntetlent játszott a vendég Sevillával. S két öngólt hozott a végjáték, 84. percben Tyrell Malacián, a 92. percben pedig Harry Maguire-en pattant meg a labda az angolok szempontjából hihetetlenül pechesen.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések:

Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 2-2 (2-0), gólszerzők: Sabitzer (14., 21.), illetve Malacia (84., öngól), Maguire (92., öngól)

Juventus (olasz)–Sporting CP (portugál) 1-0 (0-0), gólszerző: Gatti (73.)

Bayer Leverkusen (német)–Royal Union Saint-Gilloise (belga) 1-1 (0-0), gólszerzők: Wirtz (82.), illetve Boniface (51.)

Feyenoord (holland)–AS Roma (olasz) 1-0 (0-0), gólszerző: Wieffer (53.)

A Konferencia-liga negyeddöntőjében csapata, a holland AZ Alkmaar 2-0-ra kikapott a belga RSC Anderlecht vendégeként. A magyar válogatott balhátvéd végigjátszotta a meccset.

Konferencia-liga, negyeddöntő, első mérkőzések:

RSC Anderlecht (belga)–AZ Alkmaar (holland) 2-0 (1-0), gólszerzők: Murillo (22.), Ashimeru (70.)

Lech Poznan (lengyel)–Fiorentina (olasz) 1-4 (1-2), gólszerzők: Velde (20.), illetve Cabral (4.), González (41.), Bonaventura (58.), Ikone (63.)

FC Basel (svájci)–OGC Nice (francia) 2-2 (1-2), gólszerzők: Amdouni (26., 71. – az elsőt tizenegyesből), illetve Moffi (38., 45+1.)

Gent (belga)–West Ham United (angol) 1-1 (0-1), gólszerzők: Cuypers (57.), illetve Ings (45+3.)

A visszavágókat mindkét sorozatban jövő csütörtökön játsszák.

Borítókép: Mindenki megijedt, amikor Wojciech Szczesny rosszul lett a találkozón (Forrás: Twitter/Juventus)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.