Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A zseni újabb rekordot döntött, és megmentette a bajnokot + videó

Utolsóként a címvédő Golden State Warriors jutott főcsoport-elődöntőbe az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), miután idegenben 120-100-ra nyert a Sacramento Kings elleni párharc utolsó, hetedik mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 7:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steph Curry újabb rekordot döntött. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) címvédője, a Golden State Warriors irányítója az első játékos, aki az egyenes kieséses szakasz mindent eldöntő párharcában 50 pontot dobott egy mérkőzésen. A négyszeres NBA-bajnok San Francisco-i zseni a Sacramento King elleni mérkőzésen szórt 50 pontot, csapata 2-0-s hátrányból fordította meg a Sacramento elleni párharcot, 120-100-ra nyert, és bejutott a nyugati főcsoport elődöntőjébe, ahol majd LeBron James csapata, a Los Angeles Lakers ellen kezdhet egy újabb, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot. 

Steph Curry Golden State Warriors
Steph Curry     Fotó: Getty Images/Ezra Shaw

Curry sokadjára vonultatta fel a széles dobórepertoárját. A triplái és az egyén betörései mellett a védekezésre és az előkészítésre is ügyelt: 8 lepattanót szerzett, és 6 assziszt fűződik a nevéhez. 

A Los Angeles Lakers elleni főcsoport-elődöntő első mérkőzését a Warriors a saját pályáján kezdi magyar idő szerint szerda hajnalban.

Borítókép: Steph Curry 50 ponttal járult hozzá a Warriors győzelméhez (Fotó: AFP)

A mérkőzés összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.