Tisztogatás a korcsolyázóknál, elköszöntek a keményen bírált igazgatótól

Szerda este szezonértékelő ülést tartott a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnöksége, amely pénzügyi beszámolóról, költségvetésről, szakmai programokról és személyi kérdésekről döntött. Az elnökségi ülést követően a MOKSZ közös megegyezéssel megszüntette Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 8:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség ma reggel arról tájékoztatott, hogy az elnökség elfogadta a 2022. évi pénzügyi beszámolót és a 2023. évi költségvetés-tervezetet, amelyről a májusi közgyűlés dönt majd. Megállapította, hogy a szövetség gazdálkodása kiegyensúlyozott és stabil, és a MOKSZ köszönetét fejezte ki az állami támogatásért.

A korcsolyázók számára a világbajnokságokkal véget ért az új, 2022/2026-os olimpiai ciklus első, 2022/23-as versenyidénye, és a MOKSZ elnöksége megtartotta a szezonértékelő ülését. Megállapította, hogy mind a műkorcsolya, mind a gyorskorcsolya ágazatban biztató eredményeket értünk el a szezon jól ismert nehézségei ellenére – az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor távozása, a jégpályák átmeneti bezárása, a felkészülési és versenyeztetési költségek jelentős emelkedése.

Az elnökség meghatározta a következő időszak legfontosabb feladatait, célként pedig a következő, milánói téli olimpiai játékokon való minél eredményesebb szereplést tűzte ki.

Telegdi Attila és Vardanjan Gurgen is távozott

Még januárban a gyorskorcsolya ágazat vezetője, Telegdi Attila kezdeményezte távozását az igazgatói pozíciójából. Az elnökség az ágazat vezetésével Bánhidi Ákost, a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott eddigi szakmai vezetőjét bízta meg. S az alighanem a legnagyobb visszhangot kiváltó döntés: az elnökségi ülést követően a MOKSZ közös megegyezéssel megszüntette Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató megbízatását. A műkorcsolya ágazat új vezetőjének személyéről az elnökség a közeljövőben dönt. 

A MOKSZ megköszönte Vardanjan Gurgen és Telegdi Attila munkáját és az eredményeiket, a további karrierjükhöz sok sikert kívánt a két szakembernek.

Amint arról korábban beszámoltunk, Vardanjan Gurgent rengeteg kritika érte amiatt, mert a magyar válogatottban előtérbe kerültek az orosz származású versenyzők. A honosított korcsolyázók az idei Eb-n ötödik és tizedik helyezéseket is szereztek, tizenöt éve nem voltak ilyen eredményeink a kontinensbajnokságokon. Mi több, a Japánban, Szaitamában rendezett világbajnokságon a párosok között a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó a hetedik helyen végzett, ez a második legjobb európai eredmény volt a vb-n.

Az eredmények azonban nem védték meg az örmény származású, több mint húsz éve Magyarországon élő szakvezetőt; a „népharag” elsöpörte.

Borítókép: Vardanjan Gurgen (jobbra) távozott az igazgatói posztról (Forrás: Facebook/Gurgen Vardanjan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.