Már csak két lépésre van a magyar aranyérem

A magyar férfi junior kézilabda-válogatott 28-23-ra legyőzte Horvátországot a világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében. Sótonyi László csapata szombaton Izland ellen játszik a vb-döntőbe jutásért.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 21:14
QF3 - Hungary vs Croatia, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U21) WORLD CHAMPIONSHIP, Berlin, Germany, 29.06.2023, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24. percben már 13-8-ra vezettek a magyarok a horvátok ellen, ám az első félidő utolsó öt gólját a horvátok dobták a junior-férfikézilabda-vb negyeddöntőjében. A 48. percben 21-20 volt az állás az ellenfél javára, a hajrában viszont Sótonyi László szövetségi edző csapata fordított, és egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset, s végül 28-23-ra nyert 

Ónodi Jánoskúti Máté öt, Lukács Péter és Papp Tamás négy-négy, Ilic Zoran és Sztraka Dániel három-három találattal, Palasics Kristóf pedig 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.
A magyarok ellenfele szombaton 15.30 vagy 18 órától Izland válogatottja lesz a berlini elődöntőben. Az első férfi junior-vb-t 1977-ben rendezték, azóta a magyar válogatott negyedszer jutott be az elődöntőbe, s legjobb eredménye az 1977-es ezüstérem volt.

Borítókép: Szombaton a vb-döntő lesz a tét (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.