Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Szoboszlai Dominik elhagyja Lipcsét, a Liverpoolba szerződik

Az átigazolási hírekre specializálódott újságíró, Fabrizio Romano péntek este világgá röpítette a hírt, hogy az RB Leipzig és a Liverpool megegyezett egymással, és a lipcseiek magyar középpályása, Szoboszlai Dominik 70 millió euróért az angol klub játékosa lesz. A feleket sürgette az idő, mert a magyar válogatott csapatkapitányának a kivásárlási ára ma éjfélig van érvényben.

2023. 06. 30. 20:24
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai celebrates scoring the 2-1 goal during the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and Werder Bremen in Leipzig on May 14, 2023. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP/ Ronny HARTMANN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan a Magyar Nemzet is megírta , Liverpoolban a futball most Szoboszlai Dominikról szól. A The Telegraph, a The Athletic és az átigazolási hírekre szakosodott Fabrizio Romano sorra erősítették meg, hogy a Liverpool legfőbb célpontja az RB Leipzig középpályása, akinek hetvenmillió eurós kivásárlási ára már csak péntek éjfélig él, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának a sorsáról muszáj addig dönteni.

A döntés meg is született, este hét óra előtt, még ha nem is hivatalosan, de felszállt a fehér füst: Fabrizio Romano világgá kürtölte, hogy a felek mindenben megegyeztek, és Szoboszlaiért 70 millió eurót (26 milliárd forint) fizet a Liverpool. A magyar futballistát eredetileg 2026-ig köti szerződés a lipcseiekhez, a Liverpool ebből vásárolja ki, a 70 millió euróval pedig Szoboszlai minden idők legdrágább magyar labdarúgója lehet. A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes, 19-szeres angol bajnok Liverpoolnak az argentinokkal világbajnok Alexis Mac Allister után Szoboszlai a második nyári szerzeménye. A két klub ezt várhatóan szombaton jelenti be, miután Szoboszlai Dominik megérkezik Liverpoolba, és megfelel az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik elbúcsúzik Lipcsétől (Fotó: AFP/Ronny Hartmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.