Szoboszlai kereste annak idején Dzsudzsák társaságát

Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította szerződését a labdarúgó NB I-ben szereplő és a Konferencia-liga selejtezőjében induló Debreceni VSC-vel. A válogatottsági csúcstartó élvezi a futballt, esze ágában sem volt visszavonulni a szezon végén, és őszintén drukkol Szoboszlainak, hogy döntse meg az ő rekordját.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 20:45
20190909 Magyarország-Szlovákia Szoboszlai Dzsudzsák
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2004 és 2008 között, illetve három évvel ezelőtti visszatérése óta összesen 148 mérkőzést játszott és 54 gólt szerzett debreceni színekben. A DVSC honlapja szerint a csapatkapitány megállapodása jövő nyárig szól, a labdarúgó a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy nem tartott sokáig a tárgyalás a szerződéséről. 

A futballista elmondta, hogy nyilvánvalóan nagyon hízelgő számára, hogy még mindig lenne külföldi ajánlata, Dubajba vagy az orosz bajnokságba is mehetett volna, de számára nem volt kérdés a folytatás: mint mondta, amint megtudta, hogy a Loki számít rá a 2023–2024-es szezonban, ő javasolta a vezetőknek, foglalkozzanak a fiatalokkal, a lejárt szerződésű játékosokkal, amennyire lehet, tartsák egyben a keretet, miatta nem kell sietni, vele könnyen megegyeznek majd.

Egy perc alatt…

Dzsudzsák elmondta, hogy 36 évesen esze ágában sem volt visszavonulni egy bronzéremmel végződött szezon után, ő már a jövőt tervezi a Lokival. deklarált célja, a válogatottsági csúcs megdöntése kapcsán a 109-szeres válogatott Dzsudzsák kifejtette, őszintén szurkol a 22 éves, Liverpoolba szerződött játékosnak, hogy szárnyalja túl az ő teljesítményét. 

A múlt és a jelen a válogatottban     Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Szívből gratuláltam neki a liverpooli szerződéséhez. Ő is meg tudja erősíteni, hogy nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már amikor annak idején bekerült a válogatottba, kereste a társaságunkat a rutinosabb, idősebb játékosokkal próbált jó viszonyt kialakítani. Fantasztikus, hogy a Liverpool ennyi pénzt fizetett érte, ez óriási lehetőség – mondta a labdarúgó.

DZSUDZSÁK Balázs DVSC
Még legalább egy évet futballozik                       Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott jelenlegi csapatkapitánya kedden délután úgy fogalmazott, hogy miközben szeretne minél több trófeát elhódítani a Liverpool játékosaként, a válogatottal kijutni nagy világeseményekre, nem titkoltan megdönteni Dzsudzsák Balázs rekordját – ez pedig 110 válogatottságot jelent.

20190909 Magyarország-Szlovákia Szoboszlai Dzsudzsák
Szoboszlait Dzsudzsák is ünnepelte a válogatottban         Fotó: Mirkó István

Kívánom neki, hogy sikerüljön – reagált az „utód” kijelentésére Dzsudzsák Balázs. – Mint a magyar futball szurkolója, minden drukkerrel együtt azért szorítok, hogy a nemzeti csapat jusson el a következő Európa-bajnokságra, legyen ott a világbajnokságon, aztán megint kvalifikálja magát az Eb-re – ezek a tornák is segítenék a játékosokat abban, hogy minél többszörös válogatottak legyenek. Nekem sem volt könnyű a rekordot megdönteni, de szurkolok, hogy akár Dominik, akár a többi játékos elérjen odáig, mint én. Szükség van erre ahhoz, hogy a sérülések elkerüljék az embert.

A Nemzeti Sport cikke ITT érhető el. 

Borítókép: Dzsudzsák és Szoboszlai futballozott együtt a válogatottban (Fotó: Mirkó István) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.