A ZTE edzője és Rebrov is ott volt, amikor elsült a legenda lába + videó

Világsztárok, köztük a Ferencváros korábbi edzője, Szergej Rebrov, az aranylabdás, Andrij Sevcsenko és a francia világbajnok, William Gallas is pályára lépett szombaton a Chelsea stadionjában rendezett jótékonysági meccsen, amelyen egy ukrajnai iskola támogatására gyűjtöttek adományokat a nézőktől.

Magyar Nemzet
2023. 08. 06. 8:56
Game4Ukraine Charity Game
1594442734 Fotó: Chris Lee - Chelsea FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi aranylabdás, Andrij Sevcsenko és a Olekszandr Zincsenko csapata játszott jótékonységi mérkőzést szombaton a londoni Stamford Bridge-en. A Game4Ukraine néven elkeresztelt találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget a Chelsea stadionjában. A világsztárokat felvonultató meccs célja az volt, hogy pénzt gyűjtsenek egy ukrajnai iskolának az Oroszországgal folyó háború közepette.

Game4Ukraine
Gallas is gratulált Seedorf bombagóljához     Fotó: Henry Getty/Browne

A korábbi és jelenlegi játékosok, mint például a Chelsea-s Mykhailo Mudryk, Gerard Pique és Fabio Cannavaro, mind felbukkantak néhány híresség mellett.
Pályára lépett többek között a ZTE egyéni edzője, a francia válogatottal 2006-ban vb-ezüstérmes William Gallas, a Ferencváros korábbi edzője, Szergej Rebrov, a Milannal, a Real Madriddal és az Ajaxszal is Bajnokok Ligáját nyert Clarence Seedorf is.

Game4Ukraine Charity Game
Rebrov is fellépett a Stamford Bridge-en       Fotó: Chelsea FC/Chris Lee

A két keret:

Sevcsenko csapata: Michael Essien, Ricardo Carvalho, Luca Toni, Dida, Gianfranco Zola, Carlo Cudicini, Claude Makelele, William Gallas, Samuel Eto’o, Mykhaylo Mudryk, Clarence Seedorf, Fabio Cannavaro, Massimo Oddo, Christian Panucci, Danny Drinkwater, Jimmy Floyd Hasselbaink, Glen Johnson, Joe Cole, Serginho, Jermaine Defoe, Petr Cech, Serhiy Rebrov, Julio Cesar, Katie Chapman, Claire Rafferty, Ben Cohen, Russell Howard, Toheeb Jimoh, Ralf Little, James Arthur, Chelcee Grimes.

Zincsenko csapata: Olekszandr Zincsenko, Jens Lehmann, Joleon Lescott, Patrik Berger, Per Mertesacker, Robert Pires, Gilberto Silva, John Arne Riise, Robbie Keane, Antonio Valencia, Wes Morgan, Jack Wilshere, Gerard Pique, Bacary Sagna, David James, Charlie Adam, Mark Noble, Gael Clichy, Martin Skrtel, Yevhen Konoplyanka, Yevhen Levcsenko, Oleh Luzsnyij, Mikael Silvestre, Darijo Srna, Carly Telford, Tom Grennan, Phil Dunster, Mark Strong, Ronan Kemp, Ben Shephard.

Zincsenko csapatát Arséne Wenger irányította, miután mindkét oldalon adódtak helyzetek, vezetést szerzett a 38. percben.

Robert Pires játszotta a labdát korábbi Arsenal-csapattársa, Gilberto Silva felé, aki laposan beadott, Mark Noble-nak nem okozott gondot a kapuba továbbítania a labdát.

Előnyük azonban nem tartott sokáig. Az AC Milan korábbi középpályása, a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, Clarence Seedorf a tizenhatos szélén túljutott Piresen, és négy perccel a félidő lefújása előtt hatalmas gólt ragasztott a felső sarokba.

Videó:

A szünet után ismét Zincsenko csapata szerezte meg a vezetést. Jack Wilshere középre lőtt labdájára a Saktar Doneck korábbi védője, a horvát Darijo Srna érkezett pontosan, és az alsó sarokba lőtt.

A Sevcsenko csapata a 77. percben egyenlített. Jermaine Defoe beadása után a labda sok játékost megkerült, végül William Gallas volt résen, a ZTE egyéni edzője közelről vágta be a labdát.

A mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

Borítókép: Rebrov is pályára lépett a jótékonysági meccsen (Fotó: Getty)

Korábbi Seedorf-bombagólok:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.