Ha túljut a Rapidon, régi ismerősével csaphat össze a Loki a csoportkörért

A labdarúgó NB I bronzérmese, a Debrecen az előző sorozat döntőse, a Fiorentina ellen játszhat a Konferencialiga selejtezőjének a negyedik fordulójában, ha túljut az osztrák Rapid Wien elleni párharcon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 14:58
null
DVSC-UTE NBI. Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA kisorsolta a Konferencialiga negyedik selejtezőkörének párosításait, a „kalapokat” pedig már délelőtt elkészítette. Ez alapján tudni lehetett, hogy a DVSC–Rapid Wien párharc győztese a következő körben elképesztően erős ellenféllel játszhat. Ez lehetett akár a belga Brugge, a szerb Partizan, a görög PAOK, az izraeli Maccabi Tel-Aviv vagy az olasz Fiorentina is.

A sorsoláson aztán kiderült, hogy a DVSC–Rapid továbbjutója az olasz Fiorentina ellen játszik a csoportkörért, és a második meccs lesz Firenzében. A játéknapok: augusztus 24. és 31.

Érdekes adalék a sorsoláshoz, hogy 2009-ben a Bajnokok Ligája csoportkörében is találkozott a Debrecen és a Fiorentina, akkor a Puskás Stadionban 4-3-ra, hazai pályán 5-2-re nyertek a firenzeiek.

Borítókép: A Loki játékosai komoly kihívással nézhetnek szembe (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.