Hatszor erősebb a Fradi, de ne a pénzből induljunk ki!

A papírforma alapján magabiztos továbbjutást várhatunk a Ferencváros labdarúgócsapatától a Konferencialiga selejtezőjének rájátszásában a Zalgiris Vilnius ellen. A Fradi az elmúlt években alulról többször rácáfolt az üzleti realitásra, idén a feröeri KÍ Klaksvík ellen ugyanezt már felülről is megtette, helyesebben elszenvedte. Az őszi szezon sikeressége és talán Máté Csaba vezetőedző jövője is a tét a Ferencváros előtt a litván csapat elleni párharcban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 8:24
Varga Barnabás, Ferencváros
Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyakran idézett és mértékadónak tekintett szaklap, a Transfermarkt szerint a Ferencváros keretének összesített piaci értéke 49,65 millió euró. Mai ellenfele, a litván Zalgiris Vilnius esetében a vonatkozó adat csupán 7,95 millió euró, ami az NB I-ben – a Fradit leszámítva természetesen – átlagos érték. (A Transfermarkt szerint még mindig a Fehérvár a második 11,93 millió euróval, s a ZTE az utolsó 6,23 millióval.) Ám hiba lenne csupán a pénzből kiindulni, a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Fradit kiverő KÍ Klaksvík piaci értékét csupán 2,77 millió euróra teszi a Transfermarkt.

Ferencváros, Zalgiris Vilnius
Műfű, családias légkör, ötezres stadion, ez vár a Fradira. Fotó: Origó

Erre figyelmeztet a Ferencváros korábbi kapusa, Hajdu Attila is.

 

Hajdu Attila: Nem szabad félvállról venni a litván csapatot

– A Fradinak mindenképpen ki kell köszörülnie a csorbát, mert nem az volt a csapat célja, hogy a Konferencialiga csoportkörébe kerüljön. Sokkal inkább a Bajnokok Ligája. Ez egyelőre álom, ennek ellenére nagy hiba lenne, ha a játékosok félvállról vennék a litván csapatot, hiszen előttük a példa, a feröeri Klaksvík már az orrukra koppintott – nyilatkozta Hajdu Attila a Metropolnak.

Az is a Fradi sikerét ígéri, hogy a két csapat két éve a Bajnokok Ligája selejtezőjében találkozott és akkor a magyar bajnok idegenbeli 3-1-es és hazai 2-0-s sikerrel magabiztosan jutott tovább. Máté Csaba, a Ferencváros vezetőedzője szerint hiba lenne a két évvel ezelőtti eredményekből kiindulni. Annál is inkább igaza van, mert az FTC kerete azóta alaposan kicserélődött.

 

Pesics végre bemutatkozhat a Fradiban

Sérülés miatt nem utazott el a litván fővárosba Lisztes Krisztián, Cristian Ramírez és Amer Gojak, bekerült a keretbe Alekszandar Pesics, valamint Anderson Esiti. Pesicset még a télen szerződtette a Fradi, ám vállsérülése miatt eddig egyszer sem játszott.

– Pesics játékra kész, az elmúlt hétvégén már játszott a második csapatban egy félidőt, úgy döntöttünk, tud segíteni ebben a párharcban. Támadóként gólokat várunk tőle, a korábbi csapataiban mutatott játéka alapján van erre esély. Adódhat szituáció, hogy hasznos lehet számunkra, meglátjuk, milyen helyzetek lesznek – mondta róla Máté Csaba.

A zöld-fehéreknek az jelentheti a legnagyobb kihívást, hogy a vilniusi mérkőzést műfüvön játsszák. Varga Barnabás a Fradi.hu-nak azt mondta, erre is felkészültek, személy szerint természetesen gólokkal járulna hozzá a sikerhez. Kedvező viszont, miként arra az Origó helyszíni tudósítása is felhívja a figyelmet, hogy

Vilniusban nincs kánikula, várhatóan kellemes 25 Celsius-fokos melegben játsszák majd a meccset.

A Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencváros mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Varga Barnabás gólokat ígér a Zalgiris Vilnius ellen (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.