Vért izzadt a Loki, végül tizenegyesekkel jutott tovább

A századik nemzetközi kupamérkőzésére nyolc meccses győzelmi sorozattal készülő DVSC nagyon megszenvedett az örmény Alashkert ellen. Pedig kedvező helyzetből, idegenben elért 1-0-s vezetésről várta a párharc visszavágóját a Konferencialiga második fordulójában. Ehhez képest a Loki kiesésre állt a 67. percben, végül Dzsudzsák gólja mentette hosszabbításra a párharcot. A folytatásban emberelőnyben sem tudta megszerezni a továbbjutást jelentő gólt. Végül tizenegyesrúgások után dőlt el a párharc a Loki javára, a DVSC a századik nemzetközi kupameccsén kínkeservesen nyert az örmény ellenfelével szemben,

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 0:01
null
Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idegenben elért 1-0-s győzelmének köszönhetően a Debrecen előnnyel várta a labdarúgó Konferencialiga második selejtezőkörének a visszavágóját az örmény Alashkert elleni mérkőzést.  Jól kezdett a Loki, és csapattársai előbb távoli lövésekkel veszélyeztettek Kiziridisz és a csapatkapitány, a válogatottsági csúcstartó Dzsudzsák révén, majd az előre húzódó Manrique a kapufát találta el egy szépen megkomponált bal oldali akció végén.

Kemény volt a párharc Fotó: Derencsényi István/MTI

Bő negyedóra játék után az Alashkert is jelentkezett helyzetekkel, sőt, Usztinov fejes góljával megszerezte a vezetést a Nagyerdőben, ezzel kiegyenlítette a párharc állását. Igyekezett változtatni a helyzetén a Loki, jelentős labdabirtoklási fölényt alakított ki, és helyzetek kialakításával sem volt különösebb gondja, habár Dzsudzsákék inkább átlövésekkel operáltak. Egy gólos örmény vezetéssel ért véget az első félidő.

A folytatásban továbbra is erőlködött a Loki, Loncar és Dzsudzsák is maradt az első félidei receptnél, az átlövéseknél. Akcióból nehezen tudott veszélyeztetni Srdjan Blagojevics csapata. Ha ez mégis megtörtént, akkor Dzsudzsák volt a főszereplő, előkészítőként.

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák szépített      Fotó: Derencsényi István/MTI

A 67. percben mélyült a Loki válsága: Egy rossz indítás után Kutalia elé került a labda, a grúz jó ütemben ugratta ki Mimitot, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Valamivel több, mint húsz perce maradt a DVSC-nek, hogy legalább hosszabbításra mentse a párharcot.

A közönség a „Harcoljatok, harcoljatok” – rigmussal lelkesítette a csapatot. Szécsi és Babunszki lejött, Bárány és Domingues érkezett a 73. percben. Négy percre rá Domingues gólpasszal igazolta a pályára küldésének a helyességét. A francia szélső a jobb szélről adott laposan középre, Dzsudzsák szemben a kapuval 11 méterről ballal az alsó sarokba lőtt. 1-2, összesítésben: 2-2. 
. Loncar lábában maradt a második debreceni gól: Bárány lefejelt labdája után azonban a montenegrói játékos nem találta el a kaput. Bárány Donát lehetett volna főszereplő, de egy kiugratás után szemben a kapuval hosszan tolta meg a labdát, majd rácsúszott az ellenfél kapusára, így a gól elmaradt, Bárány sárgája sajnos nem.

A hajrában a Loki hatalmas esélyt kapott: a vendégek játékosa, Kutalia csúszott rá keményen Domingues bokájára, a játékvezető az eset közelében volt és egyből piros lapot mutatott fel a grúz játékosnak.

Azonban hiába hosszabított nyolc és fél percet a játékvezető, a DVSC nem tudta megszerezni a továbbjutást érő egyenlítő gólt.

Kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett.  

Az első félidő végén kimaradt a meccs addigi legnagyobb helyzete: Dzsudzsák beívelése után Bódi az alapvonalról fejelte vissza a kapu elé, a középen érkező Bárány három méterről a felső lécet találta telibe, a lecsorgó labdát pedig a csereként beálló Mance nem tudta berúgni a kapuba.

Helyzettel indult a második tizenöt perc: Bárány Donátot ugratta ki Mance egy köténypasszal, de a kapus, vetődve szögletre tenyerelte a labdát.

A vendégjátékosok amikor csak tehették, húzták az időt, nehezen tudott kibontakozni a Loki. A 118. percben újabb meccslabdához jutott a DVSC: Bárány pontos előkészítése után Oliveira lőtt az égbe hat méterről. Az eredmény nem változott: a párharc 2-2-re végződött, tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. 

Konferencialiga, 2. forduló: DVSC–Alashkert (örmény) 1-2 (0-1, 1-2, 1-2), tizenegyesekkel: 3-1. Nagyerdei Stadion, 10708 néző, vezette: Schröder (német). Gólszerző: Dzsudzsák (67.), illetve Usztinov (19.), Mimito (67.). Kiállítva: Kutalia (Alashkert, 87.). Továbbjutott: 

Borítókép: A Lokinak kellett futnia az eredmény után  (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.