Szurkolói balhé volt, lovas rendőröket is be kellett vetni

Félbe kellett szakítani az Ajax és a Feyenoord rangadóját. A holland klasszikus rangadó szurkolói balhé miatt nem ért véget, az Ajax-drukkerek nem tudták elviselni, hogy a gyűlölt rivális 3-0-ra vezet Amszterdamban.

Forrás: Origó2023. 09. 25. 9:30
Ajax Feyenoord szurkolói balhé
Fotó: AFP/Olaf Kraak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadónak indult, botrány lett belőle. A holland labdarúgó-bajnokságban vasárnap az Ajax a Feyenoordot fogadta. A rotterdamiak 37 perc után már 3-0-ra vezettek, ezután kezdődött a szurkolói balhé. Az amszterdami drukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára, de tíz perc szünet után ekkor még folytatták a meccset.

A második félidőben azonban újra dobálni kezdtek az Ajax szurkolói, és ekkor már nem folytatták a találkozót. A végeredmény alighanem a pályán is kialakult 3-0 lesz a Feyenoord javára, az Ajax pedig súlyos büntetésre számíthat.

A szurkolói balhé nem ért véget a játékvezetői sípszóval, a stadionon kívül lovas rendőrök igyekeztek helyreállítani a rendet.

Az amszterdami sztárcsapat drukkereinek nem csak a rangadón mutatott teljesítmény miatt volt elegük, az Ajax gyengén kezdte a bajnokságot, a korábbi négy fordulóban is mindössze öt pontot gyűjtött.

Borítókép: Az Ajax szurkolói nem bírtak magukkal (Fotó: AFP/Olaf Kraak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.