Elhunyt a legendás angol szövetségi kapitány

Hosszan tartó betegség után, nyolcvanéves korában elhunyt Terry Venables, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki az 1996-os, számukra hazai Európa-bajnokságon bronzéremig vezette a „háromoroszlánosokat”.

Forrás: MTI2023. 11. 26. 14:59
FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - CHELSEA v NEWCASTLE
40215015 Terry Venables in the Directors Box during the English championship Premier League football match between Chelsea and Newcastle on January 10, 2015 at Stamford Bridge, England. Photo Backpage Images / DPPI (Photo by BACKPAGE IMAGES / BACKPAGE IMAGES Ltd / DPPI via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terry Venables játékosként több mint ötszázszor lépett pályára londoni csapatokban, mint a Chelsea, a Tottenham, a Queens Park Rangers és a Crystal Palace, de leginkább edzőként vált ismertté a neve: a Barcelonával spanyol bajnokságot nyert és döntőbe jutott a Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben, a Tottenhammel pedig elhódította az FA Kupát. Az angol válogatott élére 1994-ben nevezték ki, a hazai rendezésű 1996-os Európa-bajnokságon elődöntőig vezette a csapatot, amely a későbbi győztes németektől kapott csak ki 11-esekkel.
A korábbi válogatott Gary Lineker az X-en közzétett bejegyzésében a legjobb, leginnovatívabb trénernek nevezte a szakembert, akinek a kezei alatt megtiszteltetés és öröm volt játszani.

Borítókép: Terry Venables (Fotó: Europress/AFP/)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.