Nagy bejelentést tett a magyar érdekeltségű olasz csapat

A Giro d’Italia idei mezőnyének egyetlen magyar versenyzője, Fetter Erik májusban még az EOLO–Kometa mezőben tekert, miként a soron következő versenyeken is, ám a Pro Team besorolású olasz istállónak a jövő évi szezonra új mezeket kell gyártania. A kerékpársport két legendája, Alberto Contador és Ivan Basso nevével fémjelzett csapat 2024-ben Team Polti Kometa néven szerepel.

2023. 11. 07. 14:31
null
Fotó: Luis Angel Gomez / SprintCyclingAgency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a Kometa 2017-ben debütált a csapat mezén, a cég a csapat identitásának szerves részét képezi, és ez így is marad. 2024 a nyolcadik egymást követő év lesz, amikor az Alberto Contador Alapítvány projektjének névadó társszponzoraként elkötelezte magát.

Kometa
Az EOLO–Kometa jövőre már Team Polti Kometa néven szerepel Forrás: X/EOLO-KOMETA Cycling Team

– Nagyon örülök, hogy a Kometával ismét megújítottuk a partnerségünket – mondta Fran Contador, annak az Alberto Contadornak a bátyja, akiknek sikerült megnyernie mind a három Grand Tourt: a Tour de France-on és a Giro d’Italián kétszer, a Vueltán háromszor diadalmaskodott. – Hosszú utat tettünk meg együtt. Nemcsak a csapattal, hanem a magyarországi kerékpársport fejlődésében is – tette hozzá Fran Contador.

A Kometa támogatása hozzájárult ahhoz is, hogy a 2022-es Giro d’Italia Budapesten rajtolhatott. Az olasz istálló pedig halad tovább azon az úton, amit sok évvel ezelőtt kitűzött magának.

– Hiszem, hogy a kerékpározás hozzájárul egészségünk javításához, és boldogabbak lehetünk általa. A Team Polti Kometa csapatban és az utánpótláscsapatában is vannak magyar versenyzők. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk a hazai kerékpárosélet fellendítéséhez. Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal azon dolgozunk, hogy üzenetünk minél több iskolába is eljusson, és ezzel az új generációkat buzdítsuk a kerékpározás iránti szenvedélyre – fogalmazott Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója.

A kétszeres Giro-győztes Ivan Basso ígéretes jövőt vizionál a csapat számára.

– A Kometa és most már a Polti tartós támogatásával magabiztosan tekinthetünk a jövőbe, tudva, hogy új erőforrásokat és ambiciózus kilátásokat kínálhatunk a csapatnak – mondta Basso.

Fetter Erik is megszólalt a csapat mai bejelentése után:

– Példamutató, ahogy a Kometa kiállt az egészséges életmód és a sport támogatása mellett. Ritka, hogy egy magyar cég egy világviszonylatban ilyen magas szinten versenyző csapatot támogasson. A szponzorációnak is köszönhető, hogy a magyar fiatalok folyamatosan lehetőséget kapnak az utánpótláscsapatban is.

Borítókép: Fetter Erik (Forrás: Facebook/Erik Fetter – Athlete)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.