Botrány az uszodában: Hosszú Katinka reagált egykori edzője kirúgására

Döbbenetes hír érkezett Bajáról: a Bajai Spartacus SC úszó szakosztálya kirúgta Pass Ferencet, Hosszú Katinka egykori edzőjét, amiért egy 15 éves kislánnyal váltott szöveges üzeneteket. Szerda kora délután a külföldön készülő háromszoros olimpiai bajnok úszónő a közösségi oldalán reagált a történtekre.

2024. 02. 28. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akárkit menesztett és nem akármiért a Bajai Spartacus SC (BSC) úszó szakosztálya: korábbi edzőjét, Pass Ferencet, aki 33 éve szolgálta a klubot, ráadásul tagja a Magyar Úszószövetség elnökségének is. Mint kiderült, az edzővel decemberben egy 15 éves kislány vette fel a kapcsolatot, hogy szeretne nála sportolni, de ő máshoz irányította. Ennek ellenére találkoztak az uszodában, és üzeneteket váltottak egymással – ebből kerekedett ki az ügy, amelynek a végén Pass Ferencet menesztette a munkáltatója. Szerinte félreértés történt.

HOSSZÚ Katinka
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Egy félreértett üzenet miatt kerültem ilyen helyzetbe. Tény, ha valaki akarja, félreértheti az elküldött mondatokat, de semmi ilyen szándékom nem volt, semmilyen hátsó szándék nem vezérelt. Semmi bűnöset nem tettem. Az egyesületem ennek ellenére rögtön felmondott. 

Harminchárom éve dolgoztam itt, soha semmilyen konfliktusom nem volt sem gyerekkel, sem szülővel, legfeljebb szakmai vitám. Természetesen nagyon felzaklatott ez a történet, hiszen nem tettem rosszat, mégis ilyen helyzetbe kerültem.

– Rendre ez jár a fejemben, de nem igazán tudok gondolkodni. A családtagjaim mellettem vannak, próbálnak támogatni, de nekik sem egyszerű. Olyan ügyben kéne védekeznem vagy bizonyítanom bármit, amit nem követtem el – mondta a Blikknek Pass Ferenc.

 

Hosszú Katinka korrigál is

A megjelent hírek Hosszú Katinka nevelőedzőjeként említik Pass Ferencet, ám a háromszoros olimpiai bajnok úszó a közösségi oldalán reagált a történtekre, és egyben korrigálta is a megjelenteket. A bejegyzés szó szerint így szól: 

„Szomorúan olvasom mint édesanya és gyermekvédelmi nagykövet az otthoni híreket. Sajnos sok ehhez hasonló szituációról hallhatunk az úszás történelmében. Megdöbbentő, hogy a mai napig ilyesmi szóba kerül, ráadásul egy MÚSZ-elnökségi tagról. Véleményem szerint a magyar úszósportot alapvetően kellene megreformálni, hogy semmi ilyen jellegű probléma gyanúja még csak fel se merülhessen. A mindenkori sportért felelős államtitkár és a mindenkori MÚSZ elnökének lenne a feladata, hogy eltávolítsanak bárkit az uszodából, akinek bármikor köze volt pedofíliához és gyermekabúzióhoz. Sajtójavítás: a nevelőedzőm a nagyapám, Bakos László volt.”

Azt nem tudni, hogy mit tartalmazott az utolsó, a kirúgást kiváltó üzenet, amely szülői bejelentéssel került a klub vezetőinek a tudomására. Egyelőre az sem derült ki, hogy a BSC a hatóságokat értesítette-e a történtekről. 

 

Borítókép: Pass Ferenc és olimpiai bajnok tanítványa, Hosszú Katinka (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.