Dokovic ráijesztett a mieinkre, de nem bírt a magyar fölénnyel

A magyar női kézilabda-válogatott – igaz, inkább csak az eredmény alapján – szoros első félidő (16-14) után végül magabiztosan, 38-26-ra legyőzte Svájcot az Európa-kupa harmadik fordulójában. A vendégek kapusa, Sladana Dokovic az első játékrészben okozott kellemetlen pillanatokat a mieinknek, de aztán érvényesült a tudáskülönbség.

2024. 02. 28. 18:58
Kuczora Csenge
20240228 Magyarország Svájc kézilabda Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájc 3-3-ig tartotta a lépést a Tatabányán fél ház, úgy háromezer néző előtt játszott mérkőzésen, utána a magyar válogatott a szájsebeszéti beavatkozás miatt hiányzó Klujber Katrin nélkül is ellépett, a 14. percben már 9-4-re vezetett. Ezután a vendégek három gólra faragták a hátrányukat, majd újabb lendületet vettek a mieink és elhúztak 16-10-re. Ekkor azt hihettük, eldőlt a mérkőzés, az első félidő vége azonban bosszantóan alakult. Előbb Bordás Réka kapott piros lapot ütésért, majd a vendégek kapusa, Sladana Dokovic hárította sorra a magyar próbálkozásokat, miközben a magyar védekezés is akadozott. Svájc szünetre feljött 16-14-re.

GYÕRI-LUKÁCS Viktória, magyar női kézilabda-válogatott, Svájc, Dokovic, Európa-kupa
akcióban (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A második félidő mégsem tartogatott izgalmakat. A magyar válogatott 3-0-s rohammal indított, és ezután sem adott esélyt az ellenfelének. Különösen Kuczora Csenge volt elemében, aki 10 gólig jutott, Tóvízi is jól helyettesítette Bordást, és Papp (lánykori nevén Kiss) Nikolett is vágott szép gólt átlövésből, a kapuban pedig Szemerey Zsófia hárította a svájci próbálkozásokat.

Dokovic sokáig hergelte magát, de aztán ő is belátta, hogy elmegy a meccs és a hajrát már a cserepadról nézte. A magyar válogatott végül 38-26-ra győzött.

Még szép, tehetnénk hozzá, de ne feledjük, a mieink 2022 novemberében, az Európa-bajnokság ljubljanai csoportjában az elvesztett első félidő után vért izzadva győzték le  Svájcot, amely idén is tagja lesz az Eb mezőnyének, a helvétek továbbá az Európa-kupában korábban megverték Ausztriát.

Golovin Vladimir hibákat is látott

– Sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, de negatívum is. Sajnos bosszantó hibákat vétettünk, az első félidőben sok labdát eladtunk. Nagyon gyorsan akartuk befejezni a támadásainkat, emiatt lett bizonytalanabb a védekezésünk. A beállók elleni védekezést nem tudtuk megoldani – Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kritikusan kezdte az értékelését, majd megenyhülve tette hozzá, örömmel látta viszont az edzéseken gyakorolt figurákat.

A két csapat szombaton Gümligenben ismét megmérkőzik egymással.

Női Eurokupa, 3. forduló:
Magyarország–Svájc 38-26 (16-14)
Tatabánya, 3024 néző, v.: Losak, Novikov (ukránok)
Magyar gólszerzők: Kuczora 10, Papp, Simon 4-4, Füzi-Tóvizi, Vámos, Albek, Faluvégi 3-3, Bordás, Győri-Lukács, Debreczeni-Klivinyi 2-2, Szöllősi-Schatzl, Pásztor 1-1.

A csoport másik mérkőzése, a Norvégia–Ausztria találkozó 19.15-kor kezdődik.

Borítókép: Tíz góllal Kuczora Csenge volt a magyar válogatott legeredményesebb játékosa (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.