Liverpool: lebukott a repülőtéren a tréner, akit Klopp utódjának gondolnak + videó

Már jó ideje óriási felhajtás vesz kerül egy portugál edzőt: amióta arról terjednek a hírek, hogy a jelenleg a Sporting csapatát irányító Rúben Amorim lehet a Liverpool együttesénél a szezon végén távozó Jürgen Klopp utódja, a 39 éves tréner minden lépését árgus szemek figyelik. S bár Amorim eddig még a tárgyalások tényét is tagadta, most „lebukott”, azt már nem tagadhatja, hogy hétfőn Londonban járt. Ahol a West Ham United vezetésével tárgyalt, de még a liverpooli szál sincs elvarrva.

2024. 04. 23. 8:22
Ruben Amorim két vasat is tart a tűzben
Ruben Amorim két vasat is tart a tűzben Fotó: AFP/Fabrice Coffrini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta január végén az 56 éves Jürgen Klopp bejelentette, hogy belefáradt a munkába, és a szezon végén egy időre pihenőre vonul, megy a találgatás, hogy ki lesz a Liverpool következő vezetőedzője. Azután pedig, hogy az első számú kiszemelt, Xabi Alonso úgy döntött, marad a Bundesligában idén bajnoki címet szerzett Bayer Leverkusen kispadján, Rúben Amorim került a képbe a klubnál a hírek szerint. Április elején pedig már arról érkeztek a hírek, hogy a színfalak mögött már meg is történt a szóbeli megegyezés, a nyáron a portugál bajnokságban jelenleg listavezető Sporting 39 éves trénere veszi majd át a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool vezetőedzői posztját.

Rúben Amorim Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira
Rúben Amorim (Fotó: AFP/Patricia De Melo Moreira)

Április 11-én, a Sporting bajnoki meccsét megelőző sajtótájékoztatón azonban Amorim bőszen tagadott:

– Ez az utolsó alkalom, hogy a jövőmről beszélek. Nem volt tárgyalás, megegyezés pedig még annyira sem. Amit mi itt mindannyian szeretnénk, az a bajnoki cím a Sportinggal, amelynek én vagyok az edzője. Semmiféle egyeztetésen nem vettem részt egyetlen más klubbal sem, és nem is egyeztem meg senkivel. Arra koncentrálok, mint mindig, hogy a Sportingot vezessem.

Ám ahogy mondani szokás: nem zörög a haraszt…

Rúben Amorim: Liverpool vagy West Ham United?

Pedro Sepúlveda portugál újságíró, aki bulldogként vetette rá magát a sztorira, hétfőn a közösségi oldalán fotóval alátámasztva megosztotta annak a légi járatnak az adatait, amellyel  Amorim és ügynöke, Raúl Costa éppen Londonba tart, magángéppel, és arról tájékoztatott, hogy a tréner két vasat tart a tűzben: nemcsak a Liverpool, hanem a West Ham United kispadja felé is kacsingat.

Amorim az éjjel vissza is érkezett Lisszabonba, a média pedig természetesen várta a repülőtéren. A tréner nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy miért is járt Londonban. A West Ham United londoni csapat, a vezetőedzője jelenleg David Moyes, akinek a szerződése lejár a szezon végén. A csapat a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Amorim a fókuszban:

Az mindenesetre biztosra vehető, hogy Amorim a West Ham United vezetésével tárgyalt, ha nem is a klub hivatalos oldala, a klubhoz közel álló források erről számolnak be.

 

Fabrizio Romano „transzferguru” információja szerint a West Ham United vázolta az elképzeléseit Amorimnak, de a tréner és a Liverpool közötti szál sincs még elvarrva.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.