Hamilton nagyot zuhant, Sainz autót tört, de a lényeg nem változott a kínai időmérőn

A világbajnoki címvédő Max Verstappen indulhat az élről a Formula–1-es Kínai Nagydíj vasárnapi főfutamán, miután a szombati időmérőn ő futotta a leggyorsabb köridőt. Mellőle a szintén Red Bull-t vezető Sergio Perez rajtolhat majd.

2024. 04. 20. 10:50
Formula One Chinese Grand Prix - Sprint and Qualifying
Idei ötödik első rajtkockájának örülhetett Max Verstappen Kínában. Fotó: EPA/ALEX PLAVEVSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki sprintidőmérő után a magyar idő szerint szombat hajnalban elrajtoló sprintversenyen is második Mercedes-pilóta, nagy „esésével” kezdődött a kínai időmérő: a brit nem jutott tovább a kvalifikáció első szakaszából, így mindössze a 18. helyről rajtolhat majd. Az edzés a Ferrarit vezető Carlos Sainz hibája miatt átmenetileg félbe is szakadt, a végén azonban érvényesült a papírforma, és az idény korábbi négy időmérőedzését megnyerő autózta a legjobb időt. Mögötte márkatársa, Sergio Perez, valamint az Aston Martin kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso végzett.

Sainz nem fizetett nagy árat a hibáért 

A második etapban Carlos Sainz, a Ferrari spanyolja szenvedett balesetet, a célegyenesre ráfordító kanyarba befordulva pördült meg, majd csapódott a gumifalnak. Az eseményt ekkor átmenetileg piros zászlóval felfüggesztették, Sainz azonban visszatérhetett a boxutcába, ahol a szerelők gyors és eredményes munkájának köszönhetően helyrehozták az autóját. Végül a hetedik rajtpozíciót szerezte meg magának.

Jelentős mérföldkőhöz ért a bajnokcsapat

Max Verstappen történelmi rajtelsőséget szerzett, a Kínában elért elsősége volt ugyanis a címvédő Red Bull F1-es történetének 100. első rajtkockája. Érdekesség, hogy az elsőt ugyanezen a pályán szerezte meg a később négy vb-címet begyűjtő német Sebastian Vettel 2009-ben.

Az 56 körös Kínai Nagydíj közép-európai idő szerint vasárnap 9 órakor kezdődik.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.