Az aranyérembe került a Fradi történeti léptékű veresége

A Brassó a negyedik mérkőzésen is legyőzte – ezúttal 4-1-re – az FTC-t a jégkorong Erste-liga döntőjében, tehát 4-0-s összesítéssel megnyerte a sorozatot. A Brassó az Erste-liga történetében először aranyérmes, a Fradi pedig még nem vesztett 4-0-ra párharcot.

2024. 04. 10. 19:44
jégkorong Erste-liga döntő 2024, Brassó, FTC
Ünnepelhet a Brassó, de a Fradi is vigasztalódik Fotó: Corona Brasov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első két mérkőzés után lehetett sejteni, hogy érik a Brassó történeti sikere, hiszen az erdélyi csapat, a Budapesten, a Tüskecsarnokban rendezett első két mérkőzést is megnyerte, 5-3-ra, illetve 4-0-ra, tehát 2-0-s összesített előnyben várta a hazai folytatást.

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője bizakodott, hogy fordíthat a Fradi, úgy gondolta a következő két találkozón a Brassót nyomasztja majd jobban az esélyesség terhe, de nem így történt. A keddi harmadik felvonást 5-2-re, a szerdai negyediket pedig 4-1-re nyerte meg a Brassó, így 4-0-lal lezárta a párharcot és megnyerte az Erste-ligát.

A Fradi a legjobb magyarországi csapatnak járó magyar bajnoki címmel vigasztalódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.