Rossi tényleg csak ennyit keres? Az Eb-mezőny végén kullog a fizetési listán

Közeledve a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnoksághoz, a Finance Football érdekes cikket osztott meg a huszonnégy csapat szövetségi kapitányának fizetéséről. Eszerint Marco Rossi csak három kollégáját előzi meg – vette észre a Világgazdaság.

2024. 04. 08. 14:23
ROSSI, Marco
Budapest, 2024. március 22. Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar válogatott élén végzett munkájáért évi háromszázezer eurót kap – írta a Finance Football. Rossinál csak a cseh válogatott szakvezetője, Ivan Hasek (250 ezer euró), a románoké, Edward Iordanescu (240 ezer euró) és a grúzoké, Willy Sagnol (kétszázezer euró) keres kevesebbet. A szlovén nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Matjaz Kek Rossival megegyező, háromszázezer eurót kap.

ROSSI, Marco
Marco Rossi tényleg ennyit keres? Fotó: MTI/Illyés Tibor

A legjobban kereső szövetségi kapitány a 24-es listán az angol válogatott szakvezetője,  Gareth Southgate. A szakember – akinek a sajtóban nagy visszhangot kapó konfliktusai vannak a játékosaival – 5,8 millió eurót kap a munkájáért. Őt 4,8 millió euróval a német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann követi, majd a portugálok szakvezetője következik, Roberto Martínez, akinek munkája négymillió eurót ér. Az egyik legnagyobb favoritnak kikiáltott francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps 3,8 millió eurót kap évente, ezzel a negyedik helyet foglalja el.

 

A Világgazdaság cikke itt olvasható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.