Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Egyetlen gól döntött a forduló zárómeccsén

A Debrecen vendéglátóként egy hajrágóllal 1-0-ra legyőzte a Fehérvárt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 32. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén. Az idényzáró játéknapot a Paks várhatja a második helyről, mögötte továbbra is csak két ponttal vannak lemaradva a fehérváriak.

2024. 05. 12. 21:38
Dzsudzsák Balázs és a Debrecen győzelemnek örülhetett vasárnap este. Fotó: facebook.com/dvscfoci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I szombati játéknapján eldőlt, hogy a debreceniek már nem végezhetnek előrébb az ötödik pozíciónál, a Fehérvár viszont biztosan a legjobb négyben zár, így elindulhat valamelyik európai kupasorozat selejtezőjében.

 

Kétszer is kapufát talált a Fehérvár

A Nagyerdei Stadionban az első gólhelyzet a vendégcsapat előtt adódott a 7. percben, ám Mamoudou Karamoko lövését védte Megyeri Balázs, a kipattanót pedig nem tudta megjátszani Katona Mátyás. Hét perccel később Katona közeli fejese a kapufán csattant, majd a 29. minutumban Karamoko 10 méterről elrúgott labdája is lécet talált. Ezek voltak a legnagyobb lehetőségek a 0-0-s eredménnyel zárult első játékrészben.

Egyetlen találat is elég volt

A Fehérvár a folytatásban is aktív volt, hattal az újrakezdés után Sigér Dávid passzát Karamoko jobbal vágta a bal alsó mellé a tizenhatos vonalán kívülről. Ezt követően sokáig a mezőnyharc dominált, majd a Fehérvárt erősítő Csongvai Áron lőtt mellé kevéssel. Ilyen előzmények után a 79. percben dőlt el a mérkőzés, akkor a Debrecen játékosa, Meldin Dreskovic lőtt kapásgólt 16 méterről. Előnye birtokában a Debrecen Szécsi Márk révén a kapusba lőtte a labdát ziccerben, ám sem ez, sem a fehérváriak próbálkozásai nem jártak eredménnyel – vasárnap egy gól is elég volt ahhoz, hogy otthon tartsa a három pontot a DVSC.

Az utolsó fordulóban a debreceniek a Puskás Akadémiához látogatnak, míg a Fehérvár a Diósgyőrt fogadja.

NB I, 32. forduló

Péntek

Újpest–Kecskemét 0-3 (0-1)

Szombat

MTK Budapest–Puskás Akadémia 1-3 (1-3)

Zalaegerszeg–Paks 1-1 (1-1)

Diósgyőr–Ferencváros 2-0 (0-0)

Vasárnap

Kisvárda–Mezőkövesd 4-3 (4-0)

Debrecen–Fehérvár 1-0 (0-0)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.