Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Luka Doncic, a csoszogós európai meghódíthatja az NBA-t

A Dallas Mavericks vendégként 124-103-ra legyőzte a Minnesota Timberwolvest a Nyugati főcsoport döntőjében, így bejutott az NBA fináléjába, ahol a Boston Celtics lesz az ellenfele. A texasiak szlovén irányítója, Luka Doncic ismét remekelt, 36 pontot dobott, ebből húszat az első negyedben.

2024. 05. 31. 10:18
NBA Playoffs - Dallas Mavericks at Minnesota Timberwolves, Luka Doncic
Luka Doncic tarthatatlan volt az ötödik Dallas Maverick-Minnesota Timberwolves találkozón Fotó: CRAIG LASSIG/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luka Doncic már az Oklahoma elleni negyeddöntőben is úgy mozgott, hogy azt hihette az ember, a pályáról egyenesen a műtőszobába viszik. Noha még mindig csak 25 éves, de sajog a térde, a bokája, futás helyett inkább csak csoszog, s bizony folyton súlyfelesleggel is küzd. Na de a feje és a keze…

NBA Playoffs - Dallas Mavericks at Minnesota Timberwolves, Luka Doncic, Kyrie Irving
Luka Doncic és Kyrie Irving, a Dallas Mavericks két ásza. Fotó: EPA

Doncic újra és újra megrázza magát, és elvarázsolja a kosárlabda szerelmeseit. Péntek hajnalban a Minnesota Timberwolves elleni elődöntő (avagy konferenciadöntő) ötödik meccsén ismét káprázatosan játszott. Az első negyedben – cseppet sem túlzás – egyenesen (és ismét) Michael Jordant idézte: húsz pontot szórt, többet, mint az ellenfél összesen, a Dallas neki köszönhetően elhúzott 35-19-re, amivel lényegében eldőlt a meccs.

Doncic szédületes dobásokat mutatott be, egy alkalommal kis híján fél pályáról talált be, amit aztán olyan testbeszéddel kommentált, mint anno Jordan.

Doncic végül 36 pontig jutott, de az utolsó negyedben már többnyire a padon ült. Ne feledkezzünk meg persze a másik dallasi gólzsákról se, Kyrie Irvin is 36 pontot ért el, ma kettejük duója talán a legerősebb hátul az egész NBA-ben.

A Dallas végül 124-103-ra győzött, összességében simán, 4-1-re nyerte meg s Minnesota elleni párharcot. A Mavericka fennállása során harmadszor jutott be az NBA nagydöntőjébe, legutóbb 2011-ben, akkor a jelenlegi edző, Jason Kidd – és persze Dirk Nowitzki – vezérletével el is nyerte a trófeát.

Idén a Boston Celtics lesz a Dallas Mavericks ellenfele, és az eredményt nehéz lenne megjósolni. Az viszont biztos, a texasiaknak csak akkor van esélyük, ha Doncic a meccsek java részében továbbra is csúcsformában játszik. A szlovén irányító a hatodik NBA-idényében végre felkerülhet a csúcsra.

Ízelítő Doncic parádéjából a Minnesota ellen:

A Boston Celtics–Dallas Mavericks NBA-döntő menetrendje

1. mérkőzés, június 7., 2.30: Boston Celtics–Dallas Mavericks
2. mérkőzés, június 10., 2.00: Boston Celtics–Dallas Mavericks
3. mérkőzés, június 13., 2.30: Dallas Mavericks–Boston Celtics
4. mérkőzés, június 15., 2.30: Dallas Mavericks–Boston Celtics
5. mérkőzés (ha szükséges), június 18., 2.30: Boston Celtics–Dallas Mavericks
6. mérkőzés (ha szükséges), június 21., 2.30: Dallas Mavericks–Boston Celtics
7. mérkőzés (ha szükséges), június 24., 2.00: Boston Celtics–Dallas Mavericks

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.