Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Első számú kapusa nélkül kezdte meg felkészülését a magyar válogatott Eb-csoportellenfele

Betegség miatt nem csatlakozott a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott edzőtáborához az együttes kapusa, Manuel Neuer. A 38 éves kapuvédőnek június 3-ra kell készen állnia.

2024. 05. 27. 8:18
NEUER, Manuel
Neuer visszatérésére egyelőre várnia kell a németeknek. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München 117-szeres válogatott hálóőre legutóbb a 2022-es világbajnokságon védte Németország kapuját, Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynál azonban ő az első számú jelölt a kapusposztra az Európa-bajnokságon.

NEUER, Manuel
Minden sorozatot figyelembe véve a 2023/2024-es szezonban Neuer 33 mérkőzésen védte a Bayern München kapuját. Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Amint tud, csatlakozik

Megkezdte a munkát a Svájccal, Skóciával és Magyarországgal azonos Eb-csoportban szereplő Németország, ám a német szövetség (DFB) közlése alapján Manuel Neuer gyomorbántalmak miatt nem tudott elutazni vasárnap a türingiai Blankenhainba, ahol péntekig edzőtáboroznak a házigazdák. A DFB szerint Neuer a lehető leghamarabb csatlakozik majd a társaihoz, a terv pedig az, hogy június 3-án, az Ukrajna elleni felkészülési találkozón már ő védi a németek kapuját.

 

A kapitány bízik benne

Neuert nem először hátráltatja sérülés, betegség ezen a tavaszon, márciusban éppen a nemzeti csapat egyik edzésén szenvedett sérülése miatt nem léphetett pályára címeres mezben. Julian Nagelsmann már akkor, márciusban közölte, hogy Neuer lesz az első számú kapusa az Európa-bajnokságon.

 

A német Eb-program

Vendéglátóként Németország játssza az idei kontinensviadal nyitómérkőzését, amelyre június 14-én kerül sor a skótok ellen. Ezt követően június 19-én német–magyar összecsapást rendeznek, majd június 23-án Svájccal találkoznak a németek.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.