Rossi ma annak is edzést vezényelt, akinek három hete vállműtétje volt

Labdarúgó-válogatottunk ma Telkiben megkezdte a felkészülést a június 14-én kezdődő németországi Eb-re. Marco Rossi szövetségi kapitány az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódó Lang Ádámra és a három hete vállműtéten átesett Fiola Attilára is számíthat.

2024. 05. 27. 17:31
IMG_1914
Marco Rossi válogatottja ma megkezdte a felkésülést az Eb-re Fotó: Origo/Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatott egy hetet tölt Telkiben, jövő hétfőn elutazik Dublinba, ahol kedden az írekkel játszik felkészülési mérkőzést, másnap visszatér, és az utolsó felkészülési meccsén az Eb előtt jövő szombaton Debrecenben fogadja Izraelt. Marco Rossi csapata a németországi kontinenstornán az első találkozóján, június 15-én Svájccal csap össze, majd a németek, végül pedig a skótok következnek a csoportban. A szövetségi kapitány elmondta, a teljes keretéből négyen nincsenek még Telkiben: az Egyesült Államokban légióskodó Gazdag Dániel, valamint a Koreai Köztársaságban játszó Ádám Martin később csatlakozik, ahogyan a svájci élvonalban szereplő Bolla Bendegúz, valamint az Angliából érkező Callum Styles is. (Bolla csapata, a Servette vasárnap a Svájci Kupa döntőjében játszik a Luganóval.) Az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódó Lang Ádámmal és a május 7-én vállműtéten átesett Fiola Attilával kapcsolatban Rossi kijelentette, mindketten készen állnak az edzésre és a felkészülésre, utóbbinak azonban az ütközéseket még kerülnie kell.

Rossi: Nem csak résztvevők akarunk lenni

Marco Rossi az Eb-re előrenézve elmondta a véleményét csoportellenfeleinkről. Az olasz szakember kiemelte, hogy véleménye szerint a német válogatott hazai környezetben mindenképpen az Eb egyik esélyese. Svájc a nagy tornákon mindig képes arra, hogy továbblépjen a csoportból, a skótok pedig az utóbbi időszakban mutatott játékuk fényében bármikor, bármilyen körülmények között veszélyes ellenfelek lehetnek.

– Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket – szögezte le Marco Rossi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.