Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A gyerekei keresztülhúzták Toni Kroos számítását, fieszta Madridban

Gól nélküli döntetlenre végződött a La Liga utolsó fordulójában a Real Madrid–Betis találkozó. A tét nélküli, nem túl színvonalas meccs mégis örökre emlékezetes marad, hiszen Toni Kroos utoljára szerepelt a Bernabéu közönsége előtt a Real Madridban. A német középpályás fejedelmi búcsúztatásban részesült, tartotta magát egészen addig, amíg meg nem látta a gyerekeit.

2024. 05. 26. 7:37
Toni Kroos, gyerekei, búcsú, Real Madrid
Toni Kroos a családja körében a Bernabéu-stadionban, a Real Madrid-Betis mérkőzésen Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat játékosai sorfalat álltak Toni Kroosnak a találkozó előtt, aki néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az idény végén visszavonul. A Real Madrid játékosai ráadásul egytől egyig 8-as számú, Kroos feliratú mezt viseltek. Csakúgy, mint a szurkolók, akik persze Kroos nevét skandálták, amikor a német játékos bevonult.

A 0-0-ra végződött, tét nélküli találkozó eseményei nem érdemelnek említést, leszámítva a 87. percet, amikor Kroos elhagyta a pályát. Az oldalvonalnál a felesége és három gyermeke, két fia és a kislánya várta. Amikor a felfokozott hangulat hatására a kislánya Kroos nyakába csimpaszkodva elsírta magát, Kroosnál is eltörött a mécses…

– Erős akartam maradni, s ez sikerült is, egészen addig, amíg meg nem láttam a gyerekeimet – mondta az érzelmes pillanatról Toni Kroos, aki természetesen a szurkolóktól is elköszönt.

Toni Kroos: Felejthetetlen tíz évet töltöttem itt

– Nem könnyű most megszólalni, csak annyit mondhatok, hogy köszönöm. Köszönöm a klubnak, a csapattársaimnak, a szurkolóknak az itt töltött éveket, a Bernabéuban mindig otthon éreztem magam. Nem is kérhetnék többet. Felejthetetlen tíz évet töltöttem itt – mondta Kroos, aki egyelőre cask a Bernabéutól búcsúzott el.

Az utolsó mérkőzése még hátra van a Real Madrid színeiben. Június elsején, szombaton, a Wembley-ben, a Dortmund elleni Bajnokok Ligája döntőben. Kroos természetesen újabb BL-győzelemmel szeretne végleg elköszönni a csapatától.

Ez lenne Kroos ötödik BL-győzelme a Reallal 2016, 2017, 2018 és 2022 után, a La Ligában eddig ugyancsak négy sikernek (2017, 2020, 2022, 2024) lehetett részese.

A pályafutását pedig az Európa-bajnokságon zárja le, hiszen négy év után visszatér a német válogatottba. 

A Sevilla–Barcelona meccsel zárul a La Liga

A Barcelona vasárnap este 21.00-tól játszik a La Liga 38. fordulójában a Sevilla vendégeként, de az élmezőny sorrendje már nem változhat. A jelenlegi állás: 1. Real Madrid 95 pont, 2. Barcelona 82, 3. Girona 81, 4. Atlético Madrid 76. A következő idényben tehát e négy csapat indulhat a megváltozó lebonyolítású Bajnokok Ligájában.

Íme, Toni Kroos legszebb pillanatai a Real Madridban a 2023–24-es idényben:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.