Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Focizik, nő, népszerűbb, mint Szoboszlai, és mattolta a magyar válogatottat

Alisha Lehmann is gólt lőtt a magyar női labdarúgó-válogatott ellen a pénteki Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet Svájc hazai pályán 2-1-re megnyert. A hölgy a világ legnépszerűbb női focistája, az Instagramon több mint 16 millión követik, amivel hazájában a teniszlegenda Roger Federer előtt jár, a legnépszerűbb magyar sportoló, Szoboszlai Dominik pedig még a Liverpool-brand áldásos hatásával együtt is hétszer kevesebb követőt tudhat maga mögött.

2024. 06. 01. 7:41
UEFA Women's European Qualifiers - Switzerland vs Turkey
Alisha Lehmann, a svájci válogatott és az angol Aston Villa sztárja a világ legnépszerűbb női focistája, akit hétszer annyian követnek a közösségi médiában Szoboszlai Dominiket. Lehmann gólt lőtt a magyar válogatott ellen. Fotó: EPA/ENNIO LEANZA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A még veretlen Svájc volt az esélyese a meccs előtt egy pontot számláló magyar válogatott elleni meccsnek az Eb-selejtező B-ligájának harmadik fordulójában, és Alisha Lehmann a 27. percben érvényre is juttatta a papírformát. Egy középre tett labdát a tizenhatoson belülről egyből a magyar kapuba lőtt az angol Aston Villa játékosa, noha nem volt védhetetlen a lövése.

Alisha Lehmann a magyar válogatott kapujába lövi a labdát (Fotó: MTI/Alessandro Della Valle)

Később, az 57. percben ugyan a magyar válogatott Zeller Dóra révén kiegyenlített, de ennek nem sokáig örülhetett, mert a 61. percben Larina Bachmann tizenegyesgóljával Svájc megszerezte a győzelmet, és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot, a magyar csapat pedig a harmadik helyen áll.

Kicsoda Alisha Lehmann?

Alisha Lehmann a világ legnépszerűbb női focistája, akit a sportolók által leginkább használt közösségi platformon, az Instagramon 16,6 millióan követnek. Csak, hogy ezt el tudjuk helyezni, ezzel a számmal Lehmann a férfi labdarúgásban is komoly tényező lenne. A Liverpool magyar sztárja, például jelenleg 2,4 millió követőt tudhat maga mögött, ami nagy szó annak fényében, hogy egy éve ilyenkor, a Lipcse futballistájaként még mintegy félmillióan voltak kíváncsiak rá a közösségi térben.

Lehmann legendás világsztárokat is képes maga mögé utasítani. Az nem lehet vita tárgya, hogy Svájc leghíresebb sportolója a hússzoros Grand Slam-győztes teniszező, ám hazájában már mégsem ő a legnépszerűbb az Instán, a 12,4 milliós táborát Lehmann már több mint egy „szoboszlainyi” követővel túlnőtte.

UEFA Women's EURO 2025 qualifier - Switzerland vs Hungary
Gondot okozott a magyar védőknek a világ legnépszerűbb női focistája (Fotó: EPA/Alessandro della Valle)

Ennyit tesznek a szexi képek, ugyanis a 25 éves támadó leginkább a külsejével szólítja meg a követőit, ami persze sokat elmond az értékekről a mai világban. Azt vélhetően kevesen tudják róla, hogy Angliában a West Ham United és az Everton játékosa is volt az Aston Villa előtt, vagy hogy már több mint ötvenszeres svájci válogatott.

Ami a magyar válogatottat illeti, így áll az Eb-selejtezős csoportja jelenleg: 1. Svájc 9 pont, 2. Törökország 6, 3. Magyarország 1 (3-5), 4. Azerbajdzsán 1 (1-6).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.