Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Amit a tévé nem mutatott: a BL-döntő rendbontóját Sabitzer vitte a földre + videó

Káoszba fulladt a Bajnokok Ligája szombati döntőjének az eleje: alighogy elkezdődött a Dortmund–Real Madrid összecsapás, több rendbontó is befutott a pályára a lelátóról. A biztonsági szolgálat lassan és körülményesen reagált az akcióra, amelyet a tévé nem mutathatott meg. Végül a Dortmund középpályása, Marcel Sabitzer vitte földre az egyik renitenst, noha az angolok ötmillió fontot költöttek a Wembley biztonsági intézkedéseinek fejlesztésére.

2024. 06. 02. 6:40
UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
Marcel Sabitzer, a Dortmund játékosa összetört, miután csapatával 2-0-ra elvesztette a Real Madrid elleni BL-döntőt. A meccs elején ő vitte le a földre az egyik rendbontót. Fotó: EPA/ISABEL INFANTES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze harminc másodperc telt el a BL-döntőből, amikor megállt a játék, az élő közvetítés képe pedig az álldogáló játékosokat és edzőket mutatta, akik azt figyelték, mi történik a pályán. Azt a nézők nem láthatták, hogy három rendbontó is beszökött a játéktérre, ugyanis az UEFA előírja, hogy az ilyen eseteket nem lehet megmutatni az élő közvetítésekben. A helyzetet végül a Dortmund játékosa, Marcel Sabitzer oldotta meg, aki segített földre vinni az egyik befutót.

A szervezők nem vizsgáztak jól, egyrészt felvetődik a kérdés, hogyan fordulhatott elő, hogy hárman is a pályára kerülhettek, másrészt kínos percekig tartott, mire a biztonságiak elkapták a betolakodókat, és folytatódhatott a játék a világ egyik legnézettebb sporteseményén. 2026-ban Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a BL-döntőt, a hasonló esetekre is fel kell készülni.

Hiába a biztonságra költött milliók

Az egyik rendbontó egyébként szelfizni akarta a Real Madrid sztárjával, Jude Bellinghammel, a másik pedig, akit Sabitzer végül letepert, állítólag háromszázezer fontért akciózott, amit egy Mestroy nevű orosz streamer ajánlott fel, ha valaki az ő nevével ellátott pólóban szalad be a pályára.

A Daily Mail szerint az angol szövetség ötmillió fontot költött a Wembley biztonsági fejlesztéseire, hogy problémamentes BL-döntőt rendezhessenek Londonban, és rekordszámú, 2600 rendezővel vágtak neki a találkozónak, közülük hatszázan már a pálya szélét „őrizték”, amikor a játékosok szünetre mentek a félidőben.

A hasonló pályára rohanós esetek nagy veszélynek teszik ki a labdarúgókat, hiszen ha valaki így a közelükbe férkőzhet, annak egyszer csúnya vége is lehet, amit jó lenne minden eszközzel elkerülni.

A BL-döntőt a Real Madrid nyerte meg 2-0-ra az első félidőben jobban játszó Dortmund ellen, így a végén Sabitzer és csapata került a padlóra.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.