Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Southgate fejet hajtott a szurkolók akarata előtt

Egyetlen poszton változik meg az angol kezdőtizenegy a Szlovákia elleni Eb-nyolcaddöntőben: közkívánatra Conor Gallagher helyett Kobbie Mainoo került be a csapatba. Mindezt úgy is értelmezhetjük, Gareth Southgate elégedett a sokat bírált válogatottal.

2024. 06. 30. 15:29
Kobbien Mainoo, angol válogatott
Kobbien Mainoo hatodszor szerepelhet az angol válogatottban Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szlovénia elleni 0-0-s végeredménnyel aligha gyarapodott az angol futball rajongóinak a tábora Magyarországon, hiszen közvetetten ez okozta a magyar válogatott kiesését. Gareth Southgate szövetségi kapitányt és csapatát a szigetországban is rengeteg bírálat érte. Az angolok nagy reményekkel várták a tornát, de a szlovének ellen mutatott játékkal esélyük sincs a végső győzelemre.

MAINOO, Kobbie; SPORAR, Andraz
Kobbie Mainoo (b) és a szlovén Andraz Sporar az Anglia–Szlovénia meccsen. Mintha ittasak volnának… Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Vasárnap este eljön az igazság pillanata: a Szlovákia elleni nyolcaddöntőben már nem lehet hibázni. Southgate a szombati sajtótájékoztatón elárulta, a játékosok kimenőt kaptak, megünnepelték a születésnaposokat, köztük Jude Bellinghamet, aki immár 21 éves.

Angol sajtóhírek szerint az angol kezdőtizenegy egyetlen poszton változik meg a Szlovénia elleni meccshez képest. Kobbie Mainoo, mondhatni, közkívánatra kerül be a csapatba Conor Gallagher helyett. Ott van tehát az angol kezdőben Phil Foden is, aki hét közben két napra hazautazott a harmadik gyermeke születése miatt. A mérkőzés előtt mindez hivatalossá is vált.

Az angolok tehát így állnak fel Szlovákia ellen: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane.

A szlovák kezdő pedig a következő: Dúbravka – Pekarík, Varo, Skriniar, Hancko – Lobotka, Kucka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslín.

Kobbie Mainoo, a Manchester United még csak 19 éves középpályása idén márciusban, a Brazília elleni barátságos mérkőzésen debütált a válogatottban. Az Európa-bajnokságon Szerbia ellen a hajrában, a 87. percben Bellinghamet váltotta, Szlovénia ellen pedig a szünetben állt be éppen Gallagher helyett. Szlovákia ellen a hatodik alkalommal szerepel az angol válogatottban. 

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők, vasárnapi program:
Anglia–Szlovákia 18.00
Spanyolország–Georgia 21.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.